27 januari 2011

Meer details over de EHPO Jongerendag (2) - live stream?

Tot afgelopen vrijdag ontving ik van de ruim 140 inschrijvers voor de EHPO Jongerendag meer dan 40 cases. Dank! Een flinke berg huiswerk deze week dus...

Wat gaan we met 3 cases doen op 11 februari a.s.? 'We' inderdaad, want 'delen' staat centraal die middag en ik verwacht ook input van de aanwezigen.

We beginnen eenvoudig: na de aftrap met een algemene presentatie behandel ik 1 case met veelvoorkomende vragen (de vragen die bij de meeste aanwezigen leven) uitvoerig. De band, muzikant(en) of producer(s) die die case mailde heeft mazzel en gaat naar huis met een volledig uitgewerkte case, tips en trucs.

Bij de tweede case, na de pauze, draaien we de rollen om: eind deze of begin volgende week vraag ik 1 band, muzikant(en) of producer(s) hun case in een Powerpoint-presentatie te gieten. Op 11 februari presenteert die band of muzikant de eigen case en zal ik vanuit de zaal de makers ondervragen en helpen hun belangrijkste vragen te beantwoorden. Er is immers weinig leerzamer dan je verhaal helder uitleggen aan anderen, problemen te delen en samen naar oplossingen te zoeken.

Bij de derde en laatste case wil ik proberen met een (klein) team van bevriende muzikanten en creatieven ter plekke binnen 1 uur een creatief en commercieel plan te maken voor 1 case. De kookwekker loopt mee. Samen willen we laten zien dat het maken van een goed, degelijk en origineel plan van aanpak niet zo moeilijk is als je denkt. Ook de inzenders van die case boffen dus, maar ik denk dat dit leerzaam is voor alle aanwezigen.

Uiteraard komen alle presentaties en tips die middag online te staan. Ook onderzoekt Ron van het onvolprezen Film It Yourself de mogelijkheid van een live stream voor thuisblijvers. Na afloop ontvangt iedereen mijn boek. Hier hoe de middag eruit ziet.

Ik heb er zin in (maar zeg ook eerlijk: ben ook een tikje nerveus...)!

Geen opmerkingen: