3 september 2009

The Gasoline Brothers doen het zo (7) - De ResultatenVorige week woensdag kwam There It Goes (for Koos) van The Gasoline Brothers online, donderdag volgden een persbericht en een videoclip. Ook benieuwd naar het effect van een weekje promo? Het woord is opnieuw aan drummer Leon:
 • Woensdag een stukje in het AD, breeduit over de middenpagina (sportkatern). Alleen jammer dat er www.gasolinebrothers.com stond in plaats van www.gasolinebrothers.nl...
 • Ook woensdag: artikel over Koos Moerenhout in de GPD-bladen, met een alinea over ons liedje erin. [Ter info: alle regionale dagbladen die zijn aangesloten bij de GPD hebben samen een hogere oplage dan de tweede krant van Nederland, de Volkskrant.]
 • Donderdag: briljant en enthousiast stuk van Bert Wagendorp op de sportpagina’s van de Volkskrant, waarin hij het heeft over 'een geweldig nummer’. [Zie de scan in aflevering 6½ van deze serie.]
 • Ook donderdag: interview met Koos Moerenhout in Tijd voor Twee van Frits Spits op Radio 2. De aandacht voor 'There It Goes (for Koos)' begint op 1.42 min.
 • Donderdagmiddag springt de Telegraaf Online op de bandwagon.
 • Donderdagavond met eigen cameraploeg naar het NK Tijdrijden in Zaltbommel om daar de single aan Koos Moerenhout aan te bieden. Filmpje! [Leon Twitterde daarna de koers bij elkaar - dat noem ik de boel conceptueel rond maken!]
 • Diezelfde avond op 3FM in de Coen & Sander show – en dat leidde weer tot een nieuwe weddenschap, al is het bij Sander Lantinga nog verdacht stil…
 • In de uitzending van Radio 1's Langs de Lijn waarin het NK tijdrijden werd verslagen, werd tijdens de rit van Koos Moerenhout ‘There It Goes (for Koos)’ gedraaid.
 • Uiteraard een paar dagen lekker enthousiaste Tweets:
 • Zaterdag een item over de Vuelta in RTL Nieuws, met daarin Koos Moerenhout en een flink stuk van de clip.
 • Categorie buitenland: de Mart Smeets van België (Karl van Nieuwkerke) stuurde ook een Tweet de wereld in over het liedje:

 • Nog meer drukte bij de Zuiderburen. En op internet.
 • Onze clipregisseur @gerbenzomp meldde dat de clip afgelopen donderdag op #9 van de meest bekeken muziekvideo’s op YouTube stond...
 • Gisteren:

 • Tot slot de stats van de website, ons blog, Twittercounter en onze Bandcamp-player. Leuk om te zien:

Komt er nog een deel 8 in deze serie? Ik durf het echt niet meer te voorspellen…

Ik reken op jullie, Leon! Morgen nog een leuke Gasoline Brothers-grafiek in een nieuwe aflevering Wilde Ideeën & Nieuwe Muziek.

3 opmerkingen:

Marijn zei

En dan moet die fantastische nieuwe plaat nog uitkomen. Deel 8 komt er dus zeker!

Guuzbourg zei

ja, okay, prima, hartstikke leuk, maar nu begint het pas, natuurlijk. de single wordt niet verkocht (toch?) dus willen de jongens er iets aan overhouden dan moeten het (meer) optredens zijn. of t-shirt verkoop. of heel veel airplay. dat laatste begint nu een beetje, en hopelijk houden ze dat ook vol. nu valt er nog niets over te zeggen, maar ik ben benieuwd naar de long tail - een roundup aan het einde v/h jaar ook op deze blog?

Leon zei

@Guuz: zeker waar. Maar we genieten op de eerste plaats van onze 15 minutes of fame. Is fijn!

Verder komt in oktober onze nieuwe plaat uit (gewoon via het fijne labeltje My First Sonny Weissmuller/Konkurrent). Ik denk niet dat die release na dit hypeje in een zwart gat gaat vallen. Als de recensies even lekker zijn als die van ons debuut, dan gaat hier wel iets goeds uit voortkomen. En wij vinden deze nieuwe plaat sowieso beter dan onze eerste, dus we hebben er wel vertrouwen in ;)

Maar we zijn ook eigenzinnig: we gaan dit jaar maximaal 7 keer optreden. Wet van de schaarste. Wie ons wil hebben mag roepen, maar we zijn wel selectief.

Hoe het ook verder gaat, nu al krijgen we via mail al hele mooie uitnodigingen voor evenementen/shows waar we zonder dit verhaal nooit waren opgemerkt. Maar wees gerust: als het aan mij ligt doen we maandelijks een update op dit blog :)