2 juli 2013

Startpunt EHPO

Na bijna 5 jaar dagelijks bloggen en 2.445 posts zit EHPO op slot. Dat betekent niet dat wat hier staat op slag waardeloos is. Voor (beginnende) bands, muzikanten, (muziek-)marketeers, journalisten, schrijvers, filmers, andere creatieve makers, uitgevers, producenten en boekhandelaren valt hier nog een boel te halen.

Hieronder een overzicht van inhoudelijke posts en series, inclusief toelichting. De voorbeelden in enkele blogposts zijn verouderd en niet alle links werken, maar achter de inhoud en visie sta ik nog steeds. Vragen, opmerkingen, discussie? @ehpo werkt nog steeds uitstekend!

Eén tip voor ik aftrap: series en posts met veel reacties zou ik zeker checken. Reaguurders op EHPO hadden vaak heel nuttige aanvullingen en ideeën. Lees je liever van papier dan van scherm, op het strand in plaats van een bureaustoel? Schaf dan mijn boek vol marketingtips aan. Die 2 tientjes verdien je terug met 1 verkochte cd of boek.

Hoe gebruik je blogs, Facebook, Twitter, YouTube, MySpace, Hyves, Spotify, Grooveshark en Last.fm effectief?
Bloggen is met afstand het krachtigste social medium, wie niet kan delen, kan ook niet vermenigvuldigen het credo van EHPO. Start vandaag nog!
In de 5-delige serie Klinkt als lichte ik heel praktisch en concreet het gebruik, nut en effect van verschillende online platforms toe (onderaan beginnen met lezen). Uitgangspunt daarbij is het muzikale hokje waar je muziek in past: dat komt er sowieso, dus kun je maar beter zélf verzinnen. Achtereenvolgens bespreek ik het gebruik van Last.fm, het inmiddels door mij verguisde MySpace (bah!) en Hyves (ook dood). Tot slot vat ik de concrete tips samen. Die gaan natuurlijk ook op voor gebruik op Facebook, Twitter en YouTube. Genoemde serie stamt uit 2008, in 2011 schreef ik een zeer uitgebreide update, een samenvatting en handige puntenlijst in de post Hoe vergroot je je fanbase en bereik?
De 4-delige serie Een tandje erbij van Fulco Polderman sluit op die eerste serie aan. Fulco toont het belang van je eigen website en beschrijft de functie van andere platforms. Andrew Dubber doet dat een paar jaar later ook. Hun filosofie onderschrijf ik volkomen: je eigen website is je hoofdkwartier, social media niet meer dan middelen om fans naar je hoofdkwartier te krijgen. Een jaar later schreef Josh een schitterende aanvulling. In 4 uitgebreide posts speurt hij naar het nut, gebruik, effect en de kosten van diverse online platforms, tools, widgets en applicaties voor muzikanten. Topserie!
Waarom het verstandig is die platforms, social media en applicaties in te zetten leg ik uit in Marketing 2.0 for dummies. Doe je dat niet, dan mis je kansen.
Dit alles staat ook in mijn boek, met bijna 90 *gratis* illustraties van 19 ontwerpers. Ter gelegenheid van het verschijnen daarvan organiseerde ik de EHPO Jongerendag, waar ik in diverse presentaties gedetailleerd liet zien hoe je alle genoemde platforms en je eigen website effectief inzet. Kijk en luister het allemaal terug of klik alle presentaties door op mijn Slideshare. Hoe ik mijn boek daarna eigenhandig naar de 4e druk markete en wat jij daar van opsteekt lees je in een uitgebreide 'making of', met talloze inzichtelijke links, ideeën en concrete voorbeelden.
Sinds het uitgeven van mijn boek ben ik zeer geïnteresseerd in de overeenkomsten en verschillen bij de digitalisering van de muziekindustrie en boekenwereld. Samen met een aantal andere schrijvers som ik die op in een 5-delige serie.
Begin 2009 ging ik driftig aan de slag met Twitter, wat mij betreft het leukste en meest effectieve platform, zeker in combinatie met een blog. Mijn #Liefde voor Twitter; een Top 10. Zie ook de indrukwekkende resultaten van The Gasoline Brothers, een lange, doorlopende serie vol concrete tips hoe internet en vooral Twitter effectief in te zetten. Het gebruik van Twitter leidt tot boeiende vragen over auteurs- en publicatierecht en prachtige discussies over BREIN's juridische strijd tegen internetaanbieders (want BREIN beschermt creatieven & makers, toch?). Op Keepstream en Storify houd ik interessante Twitterdiscussies bij. Geen zin in? Rot op met je Twitter, ik wil muziek maken!
Facebook is niet mijn grootste liefde en Bram vraagt zich begin 2013 af Is Facebook dood?
Lees hier hoe Spotify werkt (onderaan starten), concurrent Grooveshark, het succesvolle Nederlandse 22tracks en waarom Deezer beter is. Muzikant/journalist Hans Hulst is kritisch over Spotify, wat leidt tot 50 (!) sterke inhoudelijke reacties van EHPO-lezers over innovatie, de vooruitgang en de toekomst van (de) muziek(industrie). Ook reacties van lezers zijn vaak heel leerzaam en inzichtelijk.

Platenmaatschappijen, Buma/Stemra, Sena, publishers & rechten
Over zin en onzin van platenmaatschappijen, labels, publishers en de muziekindustrie schrijf ik regelmatig. Allereerst platenmaatschappijen. In deze post benoem ik hun 4 voornaamste functies voor jou als muzikant, hier de verschillende soorten contracten en hier de zg. 360˚-deal. Een laatste cruciale tip met betrekking tot contracten hoor je in dit korte filmpje. In de 4-delige serie 180˚ anders licht ik de 4 functies van een platenmaatschappij nogmaals door en laat zien hoe en waarom je dat ook zelf kunt doen. Veel concreter wordt het niet!
Dan publishers. Zij verdienen hun geld met de exploitatie van (jouw?) rechten. Uit ervaring weet ik dat dat voor veel muzikanten heel ingewikkelde en abstracte materie is. In deze 8-delige serie leg ik zo helder mogelijk uit welke soorten rechten er zijn in relatie tot je muziek, wat BUMA, STEMRA, SENA en NORMA doen en waarom je wel/niet een overeenkomst met een publisher kunt aangaan. In het laatste deel vertellen Marinus van a balladeer en Michiel Flamman (Solo) om hoeveel inkomsten dat ongeveer gaat.
Publisher Lucas Slegtenhorst laat zien hoe je je muziek in een wereldwijd verkochte populaire game krijgt.
In dit artikel en de posts over BUMA's Fair Play-regeling komt duidelijk het spanningsveld naar voren tussen beheer van rechten en de mogelijkheden van internet. In een Open Brief aan SENA ook. Berichtgeving over het downloadverbod verzamel ik hier, over grondige herziening van het auteursrecht hier. Bepaal zelf waar jij staat. Dit is mijn visie, dit die van Mars Mertens.

Muzikanten delen hun ervaringen, tips & trucs
Regelmatig terugkerend zijn posts en series waarin muzikanten en soms producers laten zien hoe zij de zaken aanpakken. Onder de noemer '[...] doet het zo' delen ze ervaringen, tips en trucs waar andere bands, muzikanten en producers van kunnen leren. Een overzicht:
Ook: de ervaringen van labels (het onvolprezen Beep! Beep! Back Up The Truck en Natalie Loves), festivals (Incubate, In Vervoering zoekt crowdfunding), een boekingskantoor (Sedate) en iemand die een feest organiseert (La BOCA). Verder vertellen diverse muzikanten op EHPO over hun inspiratiebronnen, producers over hun studiotips en opnametrucs en gitaristen over klassieke gitaarsounds en hoe ze te maken. Jouw inzending voor deze onregelmatige serie is welkom. Verder sta ik soms stil bij de dood van muzikanten, waarvan met name de posts over Robert Kirby en Alex Chilton lezenswaardig zijn.

EHPO geeft advies
Het snelst en kortst door de bocht doe ik dat in de doorlopende serie A&R-tegels, mijn eigenwijs- en waarheden. Steeds 1 spreuk voor aan de wand (of onderin de kattenbak). Concrete tips over schrijven, opnemen, uitbrengen, marketen en promoten van muziek, vaak ook nuttig voor schrijvers, boeken, uitgevers, filmers en andere creatieve makers en ondernemers.
The Lendyls stellen goede vragen voor een beginnende band, EHPO antwoordt.
De Coverclub is een strak uitgevoerd idee dat effectief gebruik maakt van de mogelijkheden van internet en diverse platforms (met name YouTube). EHPO licht toe. KPN introduceerde met succes een intern social platform. Wat jij daarvan kunt leren.
In de serie Promo op EHPO doe je zó presenteren 7 bands en muzikanten zichzelf en hun muziek, waarna ik alle presentaties van uitgebreide feedback voorzie en tips geef. Zó moet het in elk geval niet. In een eerdere serie neem ik deelnemers aan de Grote Prijs van Nederland onder de loep en geef commentaar en tips over websites, andere platforms en social media. Dat doe ik soms ook in het echt of op TV.
Producer Martijn Groeneveld vertelt 10 Tips hoe je de Grote Prijs van Nederland wint, coach Buffi Duberman geeft gedetailleerd advies hoe je je Engelse uitspraak en songteksten verbetert. Rock Your English!
Maar het hoeft niet altijd functioneel en nuttig. Zo deel ik voor ieders plezier mijn Into The Great Wide Open- en Lowlands-tips met tientallen YouTube- en Spotify-links, in 2009, 2010, 2011 (vrijdag, zaterdag, zondag en de samenvatting + discussie) en 2012 (5 tips op vrijdag, zaterdag, zondag). De Open Dag op EHPO-serie was het vragenuurtje, waar ik inga op de volgende vragen:
  1. Waarom nog een CD uitbrengen? Niet liever eerst een EP of alleen een download?
  2. Wat levert het nu concreet op als je je site en alle andere platforms 100% voor elkaar hebt? Fans, inkomsten, bekendheid?
  3. Hoe ziet EHPO in de toekomst het auteursrecht geregeld (zo)?
  4. Volgens een trouwe lezer beweert EHPO dat artiesten geen genoegen moeten nemen met lage royalties. Maar wat als daar nu een voorschot tegenover staat waarmee een band of muzikant zijn album kan financieren?
EHPO heeft een mening
In mijn optiek zijn geloofwaardigheid en urgentie belangrijke eisen aan muziek en muzikanten in deze tijden. Hier staat wat ik daarmee bedoel, hier toegelicht met een aantal voorbeelden, hier en hier hoe je dat in passende marketing en promotie omzet, hier hoe je dat nóg effectiever doet en hier hoe je in zo'n geval met sponsoring omgaat. In verschillende posts ben ik op deze 2 begrippen terug gekomen, vaak over het ontbreken van geloofwaardigheid en urgentie, bijvoorbeeld bij Van Dik Hout, Marco Borsato, Kane, Kane en Kane.

#EHPOleaks
Ik houd me aanbevolen voor primeurtjes en sappig nieuws, ter lering ende vermaeck. Zo zocht ik met hulp van enkele bronnen uit hoe de deal in elkaar zit van Trijntje Oosterhuis en haar nieuwe CD gratis bij het AD, wat The Voice of Holland-winnaar Ben Saunders verdient aan optredens (maar vooral John de Mol, zijn manager, boeker en platenmaatschappij) en waarom de directeur van Radio 538 €250.000 ontvangt van componisten en auteurs. Schande.

The Long Tail
Er zijn verschillende theorieën en ideeën over het effect van internet op de verkoop van bijv. boeken, muziek en geluidsdragers. 'The Long Tail' is zo'n theorie. Hier een boeiend verhaal uit de eerste hand van muziekwinkel Concerto, later gevolgd door een 7-delige serie over het al dan niet bestaan van die Long Tail (onderaan beginnen met lezen). Daarin komen verschillende grote en kleine partijen aan het woord, inclusief enkele platenmaatschappijen en een paar heuse wetenschappers.

Radio, TV en voorprogramma's scoren, nuttige literatuur
Om als band, producer of muzikant verder te komen moet je vaak langs programmeurs van zalen, playlist-samenstellers en redactieleden van radio- en TV-programma's. Handig dus om uit hun mond te horen waar zij op letten bij het ontvangen, luisteren en beoordelen van jouw muziek. Hier iemand van 3FM aan het woord over het ontvangen van demo's, hier over de toekomst van radio. Zo ontstaat een hit (en nog een keer), opvallende ontwikkelingen op de playlist van 3FM die zendercoördinator Wilbert Mutsaers graag toelicht. Even later legt Mutsaers uit hoe en waarom streams mee gaan tellen in de Mega Top 50 en vertellen zanger Maurits van GEM, Marinus van a balladeer en de programmeurs van Tivoli, De Melkweg, WATT/Rotown en Noorderslag uit hoe je voorprogramma's regelt.
In de 3-delige Sinterklaas-serie stel ik een literatuurlijst op vol must-reads voor ambitieuze muzikanten. In de reacties laten lezers hun eigen tips achter. Hier nog een andere leerzame tip en een prachtig boek. Verder zet mijn broertje regelmatig de schaar in zijn krant voor boeiende knipsels.

(Illegaal) Downloaden
Ook een terugkerend onderwerp op EHPO. Check bijvoorbeeld de samenvatting van het vonnis in de Pirate Bay rechtszaak en mijn presentatie op Het Grote Downloaddebat (ik gebruik daarbij deze powerpointpresentatie):


Boeiender, genuanceerder en nóg inhoudelijker zijn de uitgebreide discussies die regelmatige bezoekers van dit blog en ik met Anton voeren over muziek gratis 'weggeven'. Lezen, dan weet u precies waar ik sta.

Bandcamp
EHPO is groot fan van Bandcamp. Vrijwel alle posts met dat label zijn dan ook de moeite van het lezen waard, maar begin hier.

Muziek
Ik zou het bijna vergeten: naast al deze nuttige info staat er iedere week ook veel vermaak en diverse compilaties op EHPO. Alle vertier heeft het label leuk, alle compilaties zijn te vinden onder het label Perfect, bijvoorbeeld de jaaroverzichten Perfect 20//08, 20//09, 20//1020//11 en 20//12. Oudere download-links werken niet meer, gelukkig streamt Perfects.nl altijd! Op vrijdag is de langstlopende EHPO-serie Wilde Ideeën & Nieuwe Muziek vaste prik: een soort knipselkrant met het belangrijkste online nieuws en de leuke muzikale voorvallen van afgelopen week.

Tot slot waarom ik EHPO startte en wat het me bracht. En het einde van EHPO? Dat is Trent Reznors schuld. Bedankt!

69 opmerkingen:

Deviation zei

Mooie samenvatting! Heb nog veel in te halen zie ik. Laat maar komen die kerstdagen.

Fienxx zei

Jouw blogsite is een grote inspiratie! En gevoed met geweldige muziek smaak! Hulde!

Jeroen Mirck zei

Leuk, leesvoer voor de zomer! :)

Erik van Heeswijk zei

Dank voor alle kennis! Mag je trots op zijn!

kucing persia zei

nice pagina

pengobatan hipertensi zei

berkunjung di blog teman

biography musician zei

nice template

cara mengobati ambeien zei

nice page

obat sakit jantung zei

nice post

obat stroke alami zei

nice page and info

urat zei

Laat maar komen die kerstdagen. En gevoed met geweldige muziek smaak! Hulde!

obat tradisional maag zei

when the update ? :D

obat kanker payudara zei

nice pahe

obat alami asam urat zei

good morning and keep smile :)

ramuan obat kuat tahan lama zei

Jouw blogsite is een grote inspiratie! En gevoed met geweldige muziek smaak

Obat pelangsing alami zei

Nice Post, and i still wait the update

obat darah tinggi zei

Nice Page and update. i like blogwalking

obat tradisional leukimia zei

nice post and i like the update

obat diabetes alami zei

Nice Share. I wait the update

ace maxs zei

its alternative for health :)

Kim zei

Uitstekende blog. Goed verzorgd en handige informatie! Bedankt.

Dhiya L zei

Superb explanation & it's too clear to understand the concept as well, keep sharing admin with some updated information with right examples.Keep update more posts.

Java Training in Chennai

Hammed zei

All are saying the same thing repeatedly, but in your blog I had a chance to get some useful and unique information, I love your writing style very much, I would like to suggest your blog in my dude circle, so keep on updates...

SEO Company in Chennai

Bala pravin zei

Learning new technolgy would help oneself at hard part of their career. And staying updated is the only way to survive in current position. Your content tells the same. Thanks for sharing this information in here. Keep blogging like this.

Android Training in Chennai

Philips Huges zeiThanks admin for sharing the unique content, you have done a great job

Installment loans in Mississippi
Payday loans in Mississippi
Title loans in Mississippi

jenny Honey zei

Great Article, Web design company in Hyderabad
Digital Marketing company in Hyderabad

Philips Huges zei

Its a wonderful post and very helpful, thanks for all this information. You are including better information regarding this topic in an effective way.Thank you so much

Installment loans
Payday loans
Title loans
Cash Advances

venkatesh raghunath zei


Good and interesting article . thanks for sharing your post


Java Training in chennai

Software Testing Training in chennai

sivasudhakar choppa zei

online pickles in hyderabad
Study MBBS in Philippines
Low cost MBBS in Philippines
Web Designing company in Hyderabad

Freddie King zei

Thank you for taking the time and sharing this information with us. It was indeed very helpful and insightful while being straight forward and to the point.
mcdonaldsgutscheine | startlr.com/ | saludlimpia

Aakash Dubey zei

WOW niCE
Digital Marketing Course
Digital Marketing Course in Delhi
Digital Marketing Course in Faridabad

Rebecca holsen zei

Betrouwbare eindejaarsaanbieding.

Je bent een man, vrouw, jong, oud of wil een dame financiële instelling Creditfiance biedt je een grote promotie van financiële hulp aan alle individuen van de wereld die hun projecten voor dit einde van het jaar moeten realiseren of gevierd met hun families.
Neem snel contact met ons op zodat we kunnen profiteren van deze geweldige financiële promotie.

E-mail: info@creditfinance-bank.com
Rolandgadner@outlook.de
WhatsApp-nummer: +33784505888
Website: https://creditfinance-bank.com

sachin.ogeninfo zei

Lyrics with music
English Song lyrics
punjabi Song lyrics

sachin.ogeninfo zei

refrigerator repair in gurgaon

Anoniem zei

Thanks for the informative article. This is one of the best resources I have found in quite some time. Nicely written and great info. I really cannot thank you enough for sharing.

angularjs Training in chennai
angularjs Training in chennai

angularjs-Training in tambaram

angularjs-Training in sholinganallur

angularjs-Training in velachery

Nadeem Malik zei

hi, nice information is given in this blog. Thanks for sharing this type of information, it is so useful for me. nice work keep it up. digital marketing company in delhi

simbu zei

Thanks for the good words! Really appreciated. Great post. I’ve been commenting a lot on a few blogs recently, but I hadn’t thought about my approach until you brought it up. 

Java training in Bangalore | Java training in Btm layout

Java training in Bangalore | Java training in Jaya nagar

Java training in Bangalore | Java training in Electronic city

Java training in Chennai | Java training institute in Chennai | Java course in Chennai

sachin.ogeninfo zei

lg fridge repair in gurgaon

thulasi ragini zei

You blog post is just completely quality and informative. Many new facts and information which I have not heard about before. Keep sharing more blog posts.
python training in rajajinagar
Python training in bangalore
Python training in usa

kevin antony zei

This is most informative and also this post most user friendly and super navigation to all posts... Thank you so much for giving this information to me.

rpa training in chennai
rpa training in bangalore
rpa course in bangalore
best rpa training in bangalore
rpa online training

shalinipriya zei

All are saying the same thing repeatedly, but in your blog I had a chance to get some useful and unique information, I love your writing style very much, I would like to suggest your blog in my dude circle, so keep on updates.
Data Science Training in Chennai | Best Data science Training in Chennai
Data Science training in anna nagar | Data science training in Chennai
Data Science training in chennai | Best Data Science training in chennai
Data science training in Bangalore | Data Science training institute in Bangalore
Data Science training in marathahalli | Data Science training in Bangalore
Data Science interview questions and answers

johnsy sai zei

Great post! I am actually getting ready to across this information, It’s very helpful for this blog.Also great with all of the valuable information you have Keep up the good work you are doing well.
Best Devops Training in pune
excel advanced excel training in bangalore
Devops Training in Chennai

Sonison Packaging zei

Epoxy Grout manufacturer in delhi

svr zei

This is extremely great information for these blog!! And Very good work. It is very interesting to learn from to easy understood. Thank you for giving information. Please let us know and more information get post to link.
datapower interview questions

Vikash Kumar zei

Laminated Doors manufacturer in hubli

vijay antony zei

I am really happy with your blog because your article is very unique and powerful for new reader.
Click here:
selenium training in chennai | selenium course in chennai
selenium training in bangalore | selenium course in bangalore
selenium training in Pune | selenium course in pune | selenium class in pune
selenium training in Pune | selenium course in pune | selenium class in pune
selenium online training | selenium training online | online training on selenium


amsa leka zei

Nice blog..! I really loved reading through this article. Thanks for sharing such an amazing post with us and keep blogging... Well written article.Thank You Sharing with Us future of android development 2018 | android device manager location history

Amase LED Lighting zei

nice topic which you have choose.
second is, the information which you have provided is better then other blog.
so nice work keep it up. And thanks for sharing. led lawn lights in delhi

amsa leka zei

Hey, Wow all the posts are very informative for the people who visit this site. Good work! We also have a Website. Please feel free to visit our site. Thank you for sharing.Well written article.Thank You Sharing with Us angular 7 training in velachery | Best angular training institute in chennai

Afiah B zei

I believe there are many more pleasurable opportunities ahead for individuals that looked at your site.

Java training in Chennai | Java training in Omr

Oracle training in Chennai

Java training in Chennai | Java training in Annanagar

Java training in Chennai | Java training institute in Chennai | Java course in Chennai

pavithra dass zei

thanks for sharing such a nice info.I hope you will share more information like this. please keep on sharing!
Core Java Training in Chennai
Java Training center in Chennai
Java Certification course in Chennai
German Training in Chennai
german classes chennai
german teaching institutes in chennai

Rebecca holsen zei

Aanbieding van snelle financiële bijstand aan het eind van het jaar.

Dit jaar is de rente op onze hypotheek afgenomen. We hebben onze rente verlaagd naar 1,8% gedurende 10 jaar. Voorheen was dit 3,7%. We begonnen in juli 2018 met 2 leningen voor een totaalbedrag van 900.000 €.

Neem snel contact met ons op om te profiteren van deze geweldige financiële promotie.
E-mail: info@creditfinance-bank.com
WhatsApp-nummer: +33784505888
Website: https://creditfinance-bank.com

sandy star zei

Hello! This is my first visit to your blog! We are a team of volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche. Your blog provided us useful information to work on. You have done an outstanding job.
Best AWS Training in Chennai | Amazon Web Services Training in Chennai
AWS Training in Bangalore | Amazon Web Services Training in Bangalore
Amazon Web Services Training in Pune | Best AWS Training in Pune

john jersy zei

Your very own commitment to getting the message throughout came to be rather powerful and have consistently enabled employees just like me to arrive at their desired goals.
python course in pune
python course in chennai
python course in Bangalore

Nila shri zei

I am a regular reader of your blog and being students it is great to read that your responsibilities have not prevented you from continuing your study and other activities. Love
Data Science course in rajaji nagar
Data Science with Python course in chenni
Data Science course in electronic city
Data Science course in USA
Data science course in pune | Data Science Training institute in Pune

Anbarasan14 zei

Thanks for sharing steps. This is really helpful. Keep doing more.

IELTS Classes in Mumbai
IELTS Coaching in Mumbai
Best IELTS Coaching in Mumbai
IELTS Center in Mumbai
IELTS Training in Mumbai
IELTS Coaching Classes in Mumbai
Best IELTS Course near me

Nadeem Malik zei

hi, nice information is given in this blog. Thanks for sharing this type of information, it is so useful for me. nice work keep it up. digital marketing company in delhi

Nadeem Malik zei

Visa Services in Delhi

Shivani Yuvanjalin zei

This post is worth for me. Thank you for sharing.
ERP Software in Chennai
SAP in India
SAP Hana in Chennai
SAP Business One in Chennai
HR Payroll Software
SAP R3 in Chennai

ais a zei

Good Post! Thank you so much for sharing this pretty post, it was so good to read and useful to improve my knowledge as updated one, keep blogging.
Best Devops training in sholinganallur
Devops training in velachery
Devops training in annanagar
Devops training in tambaram

keerthana zei

Very useful information, Keep posting more blog like this, Thank you.
Aviation Academy in Chennai
Aviation Courses in Chennai
best aviation academy in chennai
aviation training in chennai

AKASH DAYAL GROUPS zei

THANKS FOR INFORMATION

you can search low-cost website with high-quality website functions.
Today Join Us
Call: +91 - 8076909847

web development company in delhi

levantro
interior designers delhi


livewebindia
web design company

top seo company in delhi

Best It Service Provider:

1. Website Designing And Development.
2. SEO Services.
3. Software Development.
4. Mobile App Development.

sachin.ogeninfo zei

cattle feed bags supplier

jenifer irene zei

Thank you so much for providing information on this. It was very useful.
air hostess training in Bangalore
air hostess academy Bangalore
air hostess academy
air hostess training institute

Chitra devi zei


Really very nice blog information for this one and more technical skills are improve,i like that kind of post.

rpa training in Chennai | rpa training in bangalore | best rpa training in bangalore | rpa course in bangalore | rpa training institute in bangalore | rpa training in bangalore | rpa online training

Akash Thakur zei

Epoxy Grout manufacturer in delhi

Vikash Kumar zei

Laminated Doors manufacturer in hubli

Amase LED Lighting zei

led lawn lights in delhi
Thanks for giving great kind of information. So useful and practical for me. Thanks for your excellent blog, nice work keep it up thanks for sharing the knowledge.

Mobile app development company in Canada zei

A Professional mobile app development Canada company offering Android & iOS app development services. I like its sharing. Thanks you