27 augustus 2012

Oproep tot delen

De zomervakantie zit er bijna voor iedereen op. Hebben jij en je band wilde plannen komend najaar? Of wil je nu eindelijk naar buiten met je zolderkamerproducties, die niet onderdoen voor het werk van The Flexican, Afrojack of Noisia? Heeft 3FM jou ten onrechte over het hoofd gezien, zijn jij en je songs nog veel beter dan hun Beste singer/songwriter van Nederland? Ik hoor het graag, maar deel nog liever je ervaringen, concrete plannen, ambities, ups en downs met de lezers van EHPO. Met bijna 1.000 ontvangers van de wekelijkse nieuwsbrief en zo'n 300 tot soms 2.000 bezoekers per dag, uit de gehele Nederlandse muziekindustrie en -scene, bereik je op een mooie inhoudelijke manier een breed publiek.

Hoe?
Met een to-the-point geschreven blogpost in de langlopende en veelgelezen serie '[...] doet het zo'. Mail je verhaal, duidelijk en actief geformuleerd in de ik/wij-vorm en met veel concrete voorbeelden (zowel blunders als successen - ook van fouten leer je immers!). Liefst met veel citaten; ik wil je horen spreken als ik je verhaal lees. En liever 2-3 sterke voorbeelden of ervaringen dieper uitgelicht dan een verkrampte poging om een volledig maar daardoor oppervlakkig en (te) lang verhaal te schrijven. Net als voor platen geldt voor blogposts: less = more. Een kleine maar goed uitgewerkte persoonlijke ervaring is vaak zeer leerzaam voor andere muzikanten, bands, songschrijvers en producers.

Vind je toch dat je meerdere relevante onderwerpen te vertellen hebt, hak je stuk dan in 2 of 3 logische delen. Maar wees vooral heel streng en kritisch op je eigen tekst; niet iedereen is Caro Emerald, Kyteman of Only Seven Left, laat staan Bruce Springsteen ;-)


Ter inspiratie: een compleet overzicht van alle eerder geplaatste '[...] doet het zo''s vind je halverwege het Startpunt van deze blog.

Je volledige tekst ontvang ik liefst in een mailtje geplakt als HTML-tekst, incl. alle relevante links en met afbeeldingen en foto's in de bijlagen geplakt. Ik redigeer je stuk indien nodig, vul het eventueel aan met eigen voorbeelden, commentaar of verwijzingen naar eerdere posts en plaats het daarna op EHPO. Dus kom maar op! Want delen is nog steeds vermenigvuldigen.

Geen opmerkingen: