17 augustus 2012

Perfect Vrijdagmiddag Disco, deel 7! (according to @atease)

Joehoe! Vrijdag 17 augustus, vijftienhonderd uur, hittegolf in de kantoortuin. Wat zal je zweten. Welke deoderant worstelt en komt boven? De deorollers zijn afgevallen, die houden dit niet vol. De deo-als-crèmetjes? Die waren voor de lunch al gone. Nee, alleen de 'droge' sprays houden dit vol. En alleen de sprays kunnen, durven en mogen mee in het tempo van Perfect Vrijdagmiddag Disco. Dus iedereen die niet beweegt is roller of smeerder. Weet je dat ook gelijk weer.

HIERRR moet je zijn voor Adriaans 7e Vrijdagmiddag Disco. Enjoy!
Lowlands! We zijn begonnen. Als je ons zoekt… we zijn te vinden bij Meindert Talma, Spinvis, The Kik, Triggerfinger en Moss. Sorry, geen van allen in deze lijst. En als je er geen tijd voor hebt... Hij werkt ook op maandagochtend tegen de Lowlands-kater.

Del Tha Funkee Homosapien - Mistadobalina
'They way ya on my dick must really hurt ya knees'. Ja, het is Weeeeekend!

Plastic Bertrand - Ça Plane Pour Moi
Plastic Bertrand zong dit nummer niet eens. Dat deed zijn producer Lou Deprijck. Maar nu we toch in de orale sex zitten… 'Ça Plane Pour Moi' werd al snel in het engels gecoverd door Elton Motello en klonk het het ineens als He Gives Me Head. Tuurlijk!

Canned Heat - Going Up The Country
Nu maar een andere brug voordat het awkward wordt. Covers! Sinds Anne Soldaat zijn versie van 'Going Up The Country' speelde bij DWDD is dit een hit bij de jongste Pels in de familie. Die van Anne hebben we nog niet op Spotify. Die van Canned Heat mag er ook wezen.

Ocean Colour Scene - Hunderd Mile High City

De grootste hit van deze britpoppers. Die het volgens mij nog stug volhouden. Zonder bassist Damon, die zijn drummer voor z'n bek sloeg en ontslagen werd.

Frank Black - Headache
Killertrack van de Pixies frontman. My Heart is crammed in my cranium and still knows how to pound.

Camper van Beethoven - Take The Skinheads Bowling
There's not a line that goes here that rhymes with anything. Anything. Anything. Oh toch wel.

M - Popmuzik
File under one hit wonders. 'Popmuzik' kennen jullie ongetwijfeld. Maar dit is de demoversie uit 1978. Shoobydoobydoowop.

The Horse Company - Cornershop
Kweenie hoor, maar vind dit zo'n mooi liedje. Volgens mij komt er een nieuwe plaat. Meer van deze alsjeblieft.

Wavves - King Of The Beach
Maar nu even rammen…

Barrett Strong - Money (That's What I Want)
De eerste hit voor Motown. Maakt het misschien een self-fulfilling prophecy… Daarna onwijs veel gecoverd… Van The Beatles en The Stones tot The Flying Lizards en The Who.

Gold Motel - Safe In LA
Niets aan de hand… Safe In LA… Lovely.

Stephen Malkmus - Phantasies
Het album 'Pib Lib' is mijn favoriet, maar niet echt geschikt voor de vrijdagmiddagdisco. 'Phantasies' van z'n eerste soloplaat wel. Staat-ie tot overmaat van ramp ook nog gewoon in Bitterzoet op de Lowlands-zondag. Da's pesten.

M/A/R/R/S - Pump Up The Volume
Fok! Wat een hit toen. En daar bleef het ook bij. Verder dan een b-kantje kwamen ze niet.

Bill Withers - Use Me
Al jaren een held die Bill Withers. Die docu van een paar jaar geleden is een aanrader.

Elvis Costello & The Attractions - Oliver's Army
Elvis wilde ook eens een liedje als die van ABBA maken. Check!

Scram C Baby - M.A.R.I.T.
En Scram C Baby maakte een ode aan Caesar. Het is even oefenen, maar dan kun je 'm echt meezingen. M.A.R.I.T. and R.O.A.L.D. and Sem. Life is so much easier when you're high.

The Style Council - Shout To The Top
Modfather Paul Weller ruilde ineens The Jam in voor The Style Council. Met 'Shout To The Top' als een van de grootste hits.

The 1900s - Bring The Good Boys Home
Zo'n 6 jaar oud inmiddels. Maar catchy shit dit.

Moving Units - Between Us & Them
Gezien op Coachella in 2004 toen eigenlijk iedereen het over New Yorkse Strokes had. Alleen is deze carrière niet echt van de grond gekomen. Blijft wel een lekker nummer.

Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
Aangezwengeld door Raoul die regelmatig bij onze buren van Beggars komt buurten. Het nummer bleek een wereldhit te zijn. Wisten wij veel. Inmiddels de feel good hit op Excelsior HQ. De lip sync schijnt ook al miljoenen keer gedaan te zijn. Maar dit is de leukste. Goed weekend!

Geen opmerkingen: