14 augustus 2012

Perfect Kinderkoor (according to @MartienOntwerpt)

Martien ontwerpt, twittert, schrijft over muziek, speelt in de Nederlandse band LPG én maakte deze Perfect. Perfect gebruikte gouden kinderkeeltjes in de muziek. Niet te veel, want het wordt al snel EO-erig, maar precies juist gedoseerd. Enjoy!

HIERRR de lijst in Spotify,
HIERRR de download.
'Onlangs had ik drie albumpresentaties met mijn band LPG, waarbij een koor meedeed. Die plaat heeft als titel 'The Village', en naast een blaaskapel leek een kinderkoor ons ook toepasselijk. En dat bleek. Ik realiseerde me dat ik aardig wat platen had waarop kinderen meezingen, zoals de laatste LP van Damien Jurado. En als dan het kinderkoortje inzette bij 'Life Away from the Garden', dan dacht ik aan Cat Power, Spinvis en aan Talk Talk. Van het één kwam het ander. Ik vroeg wat rond bij vrienden, ik twitterde onder andere naar @Guuzbourg en voor ik het wist was er een enorme lijst op spotify met kinderkoortjes. Dank @Guuzbourg en vul aan zou ik zeggen.

En nu is er dus mijn verzamelaar. Tikje melancholisch, soms schattig of vrolijk, maar vooral heel mooi. Veel luisterplezier!'

3 opmerkingen:

Maarten zei

had ik dit geweten...had ik Mother Love Bone met Stardog Champion nog geroepen.

Verder fijne verzamelaar voor de maandag om op te werken.

Renzo zei

so this x-mas / JOhn Lennon. en:
School is out / Alice Cooper!

Zeb zei

Dead Man's Bones met Pa Pa Power. Trouwens voor de hele plaat is een basisschool een week gesloten geweest.