7 augustus 2012

Schatgraven in #Spotify (31) - Talk Talk

Wie? Talk Talk (Wiki)
Welke? Spirit of Eden (Wiki)
Wanneer? 1988
Wat? Fenomenale Britse groep die van een 80's popbandje met commerciële (maar steengoede) hits evolueerde naar een verstilde art-band die muziek maakte in een volstrekt eigen universum. Geniaal, en van enorme invloed op bijv. Sigur Rós. Bon Iver en al z'n bebaarde vriendjes hebben zonder enige twijfel Spirit of Eden ook wel 'ns opgezet.
Waarom? Omdat ik niemand serieus neem die Spirit of Eden niet kent en niet ook prachtig vindt. Wegwezen. Zelfde geldt overigens voor de 'pop' Talk Talk van The Colour of Spring of de nét iets minder geniale opvolger Laughing Stock.
Woogtepunten? Deze plaat is een Gesamtkunstwerk, een 'trip' als je een drugsgebruiker bent. Van begin tot eind luisteren derhalve.
HIER op Spotify. Deze vakantieserie op EHPO is in z'n geheel aan te klikken via deze tag en van ieder album heb ik 2 favoriete tracks verzameld in de Spotify-playlist Schatgraven in Spotify. Shufflen maar! Vandaag niet leuk, niet je smaak of hoor ik het verkeerd? Morgen een nieuwe poging, in lijn met Spirit of Eden.

Geen opmerkingen: