4 oktober 2010

Kwartaalcijfers (7)

Zo, dat was me het kwartaaltje wel. De bezoekcijfers vlogen op bepaalde dagen letterlijk door het dak. Heel blij mee; eer van je werk. Veel dank daarvoor!

De Top 10 meestbekeken posts van juli, augustus en september 2010 (#1 is zoals altijd vast dagelijks bezoek op de hoofdpagina):
  1. De afgelopen 3 maanden Twitterde ik wat af met Tim Kuik, die met BREIN 'creatieven en makers beschermt'. Toch? Hij is daarmee de overtuigende winnaar van Q3 van 2010. Ook alle andere Twitter-strips met of rond Kuik eindigden hoog (zie #7).
  2. 3FM's playlist bevatte in week 35 maar liefst 4 singles die in eigen beheer zijn uitgebracht. Zendercoördinator Wilbert Mutsaers lichtte 2 dagen later toe hoe dat zo kwam en wat 3FM's muziekbeleid ten aanzien van Nederlandse releases is. Mede dankzij vele re-Tweets van 3FM-luisteraars en -DJ's op #2 geëindigd.
  3. De piek in onderstaande grafiek is http://bit.ly/Caro_Emerald, de 5-delige serie van producer/songschrijver David Schreurs over de 6 opvallende en onderscheidende ideeën die ten grondslag liggen aan Caro's succes. Prachtserie.
  4. = Startpunt EHPO, de samenvatting en greatest hit van dit blog.
  5. = Mijn adviesroute voor Lowlands 2010. Reden genoeg om er volgend jaar weer één te maken.
  6. De gastcolumn van Guuz, die zich verbaasde over het succes van Ben L'Oncle Soul en het uitblijven van de release in Nederland, staat op #6. Universal reageerde een dag later, minstens zo interessant.
  7. Daar is Tim weer: hij verloor een rechtszaak tegen Ziggo. Lange post met meerdere zeer interessante Twitter-wisselingen + uitgebreide discussie in de reacties.
  8. Prachtig, hoe de jongens van Only Seven Left alles in eigen hand houden, optredens en tours uitverkopen, zalen platspelen en de vraag naar hun debuut-CD nauwelijks aankunnen. Gisterenavond hoorden ze dat ze de komende 3 maanden 3FM Serious Talent zijn. Loon naar werken noem ik dat.
  9. Als altijd ook een Perfect in de Top 10, Perfect Wilco ditmaal. Komt vast door de boeiende discussie in de reacties, voortgezet bij Perfect Bankhangen #2 en bij...
  10. ... de hekkesluiter: Perfect Shuffle #43, ook weer dankzij interessante gesprekken in de reacties.
En dat ziet er zo uit op Google Analytics [click to enlarge]:
En Blogger hangt sinds juni jl. ook standaard statistieken in hun blogs [click to enlarge]:
Iemand een idee waar de verschillen in bezoekcijfers vandaan komen? Hoor het graag. Blog ik ondertussen vrolijk verder.

2 opmerkingen:

Steven zei

“Statistics are like a bikini. What they reveal is suggestive, but what they conceal is vital.” - Aaron Levenstein

Statistieken van websites geleverd door verschillende partijen/meetsystemen zijn per definitie niet vergelijkbaar, omdat ze meestal op verschillende wijze bezoeken en bezoekers tellen (cookies, javascript, servergebaseerd etc). Je kunt daarom beter kijken naar trends (gaat het verkeer omhoog of omlaag) en grote lijnen: een verschil van 20% op een website die door twee systemen wordt gemeten is niet heel gek.

Ik weet niet precies waarop Blogger zijn aantallen baseert, ik vermoed dat dit servergebaseerde cijfers zijn. Google Analytics gebruikt een combinatie van cookies en Javascript, waardoor bijvoorbeeld bezoekers die Javascript hebben uitgeschakeld niet "meetellen". Blogger zal deze bezoekers/bezoeken waarschijnlijk wel gewoon meetellen.

Unknown zei

Dank voor de toelichting, Steven!