5 maart 2013

Perfect Trumpets (according to @avieNL)

Bij de trotse aankondiging van de spoedige lancering van perfects.nl (volg ons voor updates op twitter of facebook) hoort natuurlijk trompetgeschal. That's where Thijs ter Avest comes in. Meer koper? Dan krijg je meer koper. Meer leesvoer? Onder het artwork!

HIERRR Thijs' lijst (rijmt nét niet) in Spotify,
HIERRR als download.

Enjoy!
'Bas-spelende vrouwen, melancholische zangers, trompetten en hier en daar wat Duitse teksten. Ik heb een zwak voor zulke elementen in de hedendaagse (pop)muziek. Ideaal voer voor een nieuwe Perfect dus. Want muziek delen is mijn leukste bezigheid naast muziek luisteren. Aangezien de Perfect-serie al voldoende tegemoet komt wat betreft melancholische zangers, ik al eerder een Perfect Wünderbar maakte om Duitsland te vertegenwoordigen en de "bas-spelende vrouwen Perfect" mij iets te veel werk lijkt vandaag dus een Perfect Trumpet.

Euforisch kan ik worden als plots in een nummer de trompet (en vergeef me als het een cornet, bugel of hoorn is) aanzwelt. Gelukkig weten steeds meer muzikanten in mijn favoriete (melancholische) genre het koper te vinden. Niet dominant aanwezig zoals in de jazz, maar vaak subtiel verweven samen met strijkers of toetsen, soms krijgt de blazer z'n minutes-of-fame in een fijne solo. Maar altijd vult de toeter het nummer zo goed aan dat ik voldoende muzikale drugs tot me heb kunnen nemen om het weer een tijdje uit te houden. Deze Perfect werkt voor mij als een overdosis; gebruik 'em dus met mate.' - Thijs ter Avest

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Een perfect trumpets-lijst zonder een nummer van Cake (Italian Leather Sofa, bijvoorbeeld) lijkt mij per definitie imperfect.

AvieNL zei

Nice Anoniem! Dank je. Staat op de aanvullende lijst: http://open.spotify.com/user/avienl/playlist/6Hei72Z3NUZMqrLifQHHuc

Rickintosh zei

Kijk, een Cake-kenner... ik had Perhaps, perhaps, perhaps er wel bij verwacht ;)