23 januari 2013

A&R-tegeltje (16)

Deze kwam via @Tom_Beek:
Als saxofonist kreeg Tom die tip van de kroegbaas van een jazzcafé in Leiden. Zijn devies: 'Niet van die friemeljazz, maar een blonde snol op het podium. Doet het altijd goed!' En gelijk heeft-ie.

Muziek is soms Kunst, maar vaak entertainment. Knoop dat in je oren. Sta dus niet op het podium in je huispak of je doordeweekse kloffie. Laat aan je publiek zien dat je je best hebt gedaan. En het daarna horen. Tuurlijk zijn uitstekende liedjes en goed spelen het belangrijkst, maar het oog wil ook wat. Als jij geen stap extra zet, doet je publiek dat ook niet.

Je kunt zeggen van Oasis wat je wilt, maar het haar zat goed. En ze hadden de beste zonnebrillen. Plus Don't Look Back In Anger en Live Forever.

1 opmerking:

Martijn Groeneveld zei

Met die eerste alinea ben ik het totaal niet eens, wat een onzin.

De friemeljazz stond gewoon verkeerd geprogrammeerd. Eerder een fout van de kroegbaas dus.
Er zijn zat plekken waar die muziek tot zijn recht zou kunnen komen en daar wil je echt vooral geen blonde snol bij hebben.

Ik zal de kroegbaas een geheim vertellen. Als je gewoon een DJ neemt scheelt je dat een hoop geld en dat doet het ook altijd goed.

Verder ben ik het er helemaal mee eens dat bands over hun uitstraling moeten nadenken en ik vind het tof als een band dat tot in de puntjes heeft uitgewerkt, maar dat is iets heel anders dan de situatie van de eerste alinea.