24 mei 2013

Wilde Ideeën & Nieuwe Muziek (209)

Ik weet, het is wat magertjes de afgelopen weken, maar tot 21, 22 en 23 juni ben ik druk met de marketing en promo van een feestje. Zij komen ook (wéér zo'n mooi filmpje van Bram):Ik zit 24/7 op het web, maar in alle eerlijkheid vooral om druk over dat feestje te doen en helaas wat minder om te lezen en speuren naar relevant muziek- en marketingnieuws. Ik doe m'n best, maar ook in mijn dag zit maar 24 uur... De oogst van deze week:

1 opmerking:

Renzo zei

Klopt. wat betreft die 10.000 uur. maar gladwell zei ook nooit dat je 10.000 uur ergens in moest steken en dan dus goed werd. Aanleg hebt wel degelijk.Staat zelfs bij gladwell in dit stuk op nu.nl: 'In de bestseller betoogt Gladwell dat de zogenaamde 10.000 uren-regel voor een belangrijk deel iemands succes bepaalt.'

MAar je kunt mij 100.000 uur piano laten spelen en ik word echt niet briljant erin. Wel beter dan nu.

Wat goed is aan Gl. verhaal is dat dat gezeik over talent eens gerelativeerd wordt. Talent, ach, dat is zo'n mooi woord. Maar Kasparov, een supertalent op schaakgebied, heeft altijd heel hard gewerkt. Getraind. Anders was ie nooit ver gekomen. Evenzo MErckx, mozart, noem maar op.