9 april 2010

Re-up: Perfect Beatles 1 & 2 - 100% Ob-la-di, ob-la-da vrij!

HIER voor MAC & PC!

"Perfect Stap in The Beatles hadden we ze misschien wel moeten noemen. Of Perfect Invloedrijke Beatles. Luister naar Don't Let Me Down, en je weet ineens hoe lang de Stones hebben geprobeerd (en nog proberen) om die song na te maken. Of de chemical beats op Tomorrow Never Knows. Experimentele muziek, die z'n tijd ver vooruit was. Maar helaas moet je stellen dat de tijd die ze vooruit was, inmiddels ook is gepasseerd. Waardoor het lijkt alsof het niet zo vernieuwend was. Maar als we de man mogen geloven die ze nog live zag in Blokker: "Het was 5 keer Radiohead, in die tijd" (en we weten allemaal: 5 is inmiddels 28 waard, dus reken maar uit!).

Maar goed, Perfect Beatles dus. Slaat eigenlijk nergens op. Maar we -
Henneaux en Wlbrt - hebben toch een poging gewaagd. Daar kwamen uiteindelijk 2 delen uit. Elk 15 tracks. Het ene deel neigt iets meer naar The Beatles zoals John had gewild dat ze klonken. En de andere is meer Paul-esque. Vreselijk triviaal natuurlijk. Maar op het einde van vrijdagavond dat we ze in elkaar hebben gezet, klonk deze 2-deling volstrekt logisch.
Feit is dat deze tracks voor ons - op dit moment in ieder geval - zo'n beetje het beste is dat The Beatles hebben geschreven en opgenomen. OK, een enkele exotische track daargelaten ("Savoy Truffle" bijvoorbeeld, geschreven door George Harrison), die staan er dan vooral op voor de balans. OK, OK ... en we hebben de échte grote hits eruit gelaten. OK, OK, OK, er missen te veel nummers van de begintijd. Kortom: Perfect Beatles 3 is in de maak :-) Enjoy deze 2 in ieder geval!"

5 opmerkingen:

Isaac zei

File not found... :(

Isaac zei

Ah, nu toch wel :)

Michiel Cremers zei

Waarom wordt er pas vanaf 1965 gekozen. Doen de andere albums, EP's en singles niet mee? 1962-1964 laten juist het herkenbare, energieke (de Beatles blowden nog niet) Beatles geluid horen die de wereld verbaasde. Ik noem een I Saw Her Standing There (1962),This Boy (1963), If I Fell (1964), I am A Loser (1964) enz. enz.

Unknown zei

@Michiel: bij deze ben je van harte uitgenodigd Perfect Beatles 3 te maken!

Michiel Cremers zei

Die uitdaging ga ik graag aan. Ik zal me dan concentreren op de periode 1962-1965. Welliswaar een kleiner aanbod dan 1965-1970, maar zeer interessant.