20 maart 2012

Feestje (104)

Overmorgen, donderdag 22 maart, is het zover, dan zal LPG in Paradiso haar derde album The Village presenteren. Het is de eerste in een reeks van 3 speciale releaseshows, want op 25 en 29 maart volgen resp. Tivoli de Helling in Utrecht en Vera, Groningen.

Met het nieuwe album The Village in de achterzak treedt LPG als live band na een lange stilte weer in de spotlights. Tijdens de presentatie-avonden van The Village zal de band het publiek in de rol van burgemeester van het LPG-dorp door de avond leiden. Het nieuwe album zal uiteraard gespeeld worden, maar ook een blazersensemble zal z'n opwachting maken. Fotografe Marije Kuiper luistert de avonden bovendien op met een expositie van haar fotoserie De Dorpeling. Luister en kijk rond in het wonderlijke dorp dat The Village heet. Entree!

Oor schreef over
The Village: 'Met fraaie samenzang, muzikanten die elkaar de ruimte gunnen en - tussen de nog altijd veelvuldige breaks en minder snel verwachte overgangen - ook een groot aantal opvallend pakkende melodieën in liedjes die beklijven. LPG is terug en relevanter dan ooit tevoren.'

En het wordt druk, in elk geval op het podium [click to enlarge]:
Tot daar?

Geen opmerkingen: