27 april 2011

Oproep: ... doet het zo's gezocht!

Inmiddels deelden ruim 50 muzikanten, producers, DJ's en bands hun ervaringen, inzichten, successen en mislukkingen op EHPO, zie halverwege het Startpunt. De voorlopig laatste bijdrage van Roy Santiago dateert alweer van dik een maand geleden, terwijl deze serie-met-open-einde misschien wel 1 van de leukste en leerzaamste op deze blog is. Wanneer je met je muziek, band of producties belangrijke stappen maakt op weg naar een breder publiek, airplay of succes, hoor ik dat graag. Daarom: deel!

Waar ben ik naar op zoek?
Onder de noemer '... doet het zo' deelden bands, muzikanten, labels en producers hun resultaten en ervaringen op het gebied van m.n. opnemen, contracten, (online) marketing en promotie - van Caro Emerald en Kyteman tot The Black Atlantic, Handsome Poets, Amatorski, Only Seven Left en Hunting The Robot. De beste series zijn wat mij betreft die waarin muzikanten open en eerlijk zijn over zowel positieve als negatieve ervaringen. In hun eigen woorden. Daar steekt iedereen wat van op. En liever 1 à 2 specifieke onderwerpen gedetailleerd uitgewerkt dan een veel minder diepgravende poging om volledig te zijn. Dat lukt toch niet.

Heb jij dergelijke ervaringen, groot of klein, mail me dan je verhaal. Ik redigeer, corrigeer en vul aan waar mogelijk, link, zoek passende illustraties en plaats je verhaal met alle plezier op EHPO.

4 opmerkingen:

Maarten zei

Hoi Niels,
aangezien wij als band net met onze "reünie" zijn begonnen heb ik 't in de groep gegooid. Mede ook interessant omdat we weer net begonnen zijn en eigenlijk nog helemaal niks online doen...en elk optreden wat we kunnen pakken, pakken.

Groet,
Maarten.

Unknown zei

Kom maar op!

Keije zei

Ik ben geen band, label, producer of muzikant, maar ik volg wel de blog en heb er al veel aangehad, zal ik toch een poging wagen?

Unknown zei

@Keije: Maar de vraag is: waar wil je het dan nog over hebben dat voor bezoekers van deze blog interessant/relevant is? Ben wel benieuwd.