4 april 2011

Kwartaalcijfers (9)

Ik ben trots op deze Top 10. Het is een mooie afspiegeling van waar ik hoop EHPO voor staat: harde inhoud, practice what you preach, nieuwe en oude muziek en hier en daar wat licht vermaak.

Zoals altijd zorgen de vaste bezoekers dat de hoofdpagina met ruime afstand bovenaan eindigt, afgelopen kwartaal gevolgd door blogposts die draaien rond opmerkelijke inhoud óf te maken hebben met het verschijnen van mijn boek. Die blogposts hielden voor het eerst vaste waarde Startpunt EHPO buiten de Top 10:
  1. De onbetwiste nummer #1 zijn de financiële details van de deal van Trijntje Oosterhuis met het AD. Zie de piek in januari-bezoeken (onder). Er zit nog een spannende #EHPOleaks in de pen voor komend kwartaal...
  2. De onthullende runner-up sprak blijkbaar ook alle Aagjes aan: wat Voice of Holland-winnaar Ben Saunders overhoudt aan optredens (maar vooral John de Mol, zijn boeker, label en management). Niet iedereen was blij dat deze informatie op straat lag, getuige de reacties.
  3. Fijn om te merken dat zoveel mensen nieuwsgierig bleken naar de laatste voorpublicatie uit Doorbraak! Vandaar snel een tweede druk. Dankjewel!
  4. Mijn boek leidde soms tot felle discussies. Menno schreef een open brief vol vragen, ik antwoordde uitgebreid. En dat werd veel gelezen.
  5. Ter gelegenheid van het verschijnen van Doorbraak! organiseerde ik de EHPO Jongerendag en die verkocht gelukkig uit. Alle presentaties kun je HIER zien, horen en lezen, een samenvatting die nét buiten deze Top 10 eindigde. Op dit moment denk ik na over een mogelijk vervolg van de EHPO-dag.
  6. Nieuwsgierig bleef men, ook naar hoe Doorbraak! er van binnen uitziet.
  7. Grapjes met bekende Nederlandse bands doen het altijd goed, vooral als Dolf Jansen ze reTweet: Kane vs. Abel. En het is nog een gejat grapje ook.
  8. Perfect FC (= Football Chants) eindigt ook hoog. Dat krijg je als een veelbezochte site met voetballiefhebbers deze leuke verzameling met een werkelijk prachtig persoonlijk verhaal doorplaatst.
  9. Meer discussies naar aanleiding van mijn boek: waarom het niet gratis is. Uitgeverij A.W. Bruna antwoordt en daar kan ik me in vinden.
  10. Ik begin en eindig dit lijstje met een onthulling: hoe de directeur van Radio 538 een kwart miljoen per jaar opstrijkt bij Buma zónder een noot te schrijven of spelen. Schandalig. De #EHPOleaks waar ik op dit moment aan werk sluit hierop aan.
Dat ziet er zo uit [click to enlarge]:Tot slot wil ik alle vaste bezoekers van zowel mijn blog als de EHPO Jongerendag bedanken. Stel ik enorm op prijs! Bedankt.

Geen opmerkingen: