13 augustus 2012

Schatgraven in #Spotify (nagekomen bericht) - Onze vakantieplaat van 2012

Terug van vakantie, de winnaar is bekend:
Wie? Brett Dennen (Wiki)
Welke? Loverboy (site)
Wanneer? 2011
Wat? PowerPOP
Waarom? Wij zijn thuis met 4: twee volwassenen, twee kinderen. Eerder vertelde ik hoe we er ruim 11 jaar wonderwel in zijn geslaagd K3 en de rest van die Studio 100 maffia buiten huis én auto te houden. Blij toe. Op vakantie winnen platen het die de zon ademen en onderweg hard meegezongen kunnen worden, door jong én oud. Naast onbetwiste klassiekers als ABBA waren dat eerder o.a. Jack Peñate (deel #5 in deze serie) en Paolo Nutini's 10/10 - onbegrijpelijk dat die laatste nooit een bonafide hit in Nederland is geworden. Dit jaar won Brett met een straatlengte, bijna een jaar geleden aanbevolen door dat aardige meisje bij mijn lokale Plato. Blind aangeschaft. Zo zie je maar: ook voor vakantietips doet de lokale platenboer nog uitstekend dienst!
Woogtepunten? De eerste 8 tracks van de plaat: Surprise//Surprise, Dancing at a Funeral, Comeback Kid (That's My Dog), Frozen in Slow Motion, Sydney (I'll Come Running), Make You Fall in Love with Me, Only Rain, Can't Stop Thinking. Acht zomerhits. Hierna kan de cd af; de overige 5 tracks zijn nauwelijks de moeite.
Luister zelf.

Deze vakantieserie klik je aan met tag schatgraven in Spotify, van ieder album heb ik 2 favoriete tracks verzameld in deze Spotify-playlist . Shufflen maar!

En de winnaar in de categorie boeken? Deze (Wiki). Ik heb er bijna 6 gelezen (een eveneens zeer sterke oorlogspil, een fraaie Nederlandse tranentrekker + wat lichters, vakliteratuur en een Klassieker), maar The Art of Fielding was het mooist opgebouwd, heerlijk melancholische sfeer, prachtige personages. Alleen jammer van het wat ongeloofwaardige en tikje afgeraffelde einde.

Geen opmerkingen: