5 februari 2013

Perfect Pijn Of Wat Dan Ook (according to @arneSTYROFOAM, Arne van Petegem)

We grossieren in pijn en verdriet de afgelopen weken. En the reason is the season, lijkt 't. Maar deze week 'pijnigt' Arne van Petegem ons om een andere reden. Met diepe soul (diep als in deeeep). Hij heeft samen met schrijver Ivo Victoria en illustratrice Eva Mouton een voorstelling gemaakt onder de titel Geen pijn of wat dan ook, gebaseerd op de bundel korte verhalen Eleven Kinds Of Loneliness van de Amerikaanse schrijver Richard Yates (ook bekend van het prachtige maar o zo trieste Revolutionary Road).

De voorstelling heeft als centraal thema "eenzaamheid". Op 8 en 9 februari de Nederlandse première in de Brakke Grond. Onder het artwork (van Eva Mouton, overigens) een korte bijsluiter van de maker. Luister 'em HIERRR op Spotify.

Trust you me, dit zijn 15 parels. Enjoy!
Arne: Ik heb eerder deze week (toen de voorstelling in België in première ging) een intro-mix gemaakt voor als de mensen de zaal binnenkomen. Aangezien de muziek van de voorstelling volledig electronisch is, wilden we voor die mix helemaal de andere kant op gaan en maakte ik een selectie van een vijftiental deep soul tearjerkers over verloren liefde/eenzaamheid/hartzeer.

De voorstelling heeft ook een themalied, gezongen door Ivo Victoria, dat je hier kan vinden als stream/download - Arne van Petegem

Geen opmerkingen: