29 april 2009

Why radio & the music industry sucks nowadays

Wijlen Frank Zappa, Radiohead, Public Enemy's Chuck D. en anderen vertellen waarom radio tegenwoordig suckt en delen hun mening over de staat en ontwikkeling van de muziekindustrie:


EHPO zit tot Bevrijdingsdag op een eiland. Komende vrijdag daarom geen Headlines. Wil je deze de week daarop ontvangen? Meld je dan aan. Iedere vrijdagochtend 1 kort bericht met alle links naar nieuwe berichten in je mailbox. Dit blog wordt de komende dagen gevuld met een toepasselijke serie (met een knipoog) + aflevering 16 van Wilde Ideeën & Nieuwe Muziek. Tot volgende week!

2 opmerkingen:

jorg zei

Nog geen minuut ver in het bekijken en Zappa (die al sinds '93 niet meer onder ons is) komt bijzonder fraai uit de hoek. ;-)

Koen Zuurbier zei

Jajaja, Radio en The Musicindustrie nowaday's. Hulde voor Zappa, want hij praat nog in een relevant tijdperk. Aan de andere kant snap ik niet wat hij zit te klagen want zijn avantgarde-jazzmuziek (eindeloos experimenteel) werd vanaf het debuut 'Freak out!' tot aan het laatste album behoorlijk 'gevreten' door het volk. Zelfs in Nederland!

Om even terug te komen op mijn opening. "Een relevant tijdperk". Ik denk dat we ons niet meer druk hoeven te maken over hoe wij of onze nakomelingen bedient worden met muziek van een radio'tje. Vandaag of morgen heeft iedereen een 'I-machine' in z'n zak, waar hij door de bomen het bos niet meer kan zien met alternatieve-oprechte artiesten en bandjes die hun kunstwerk openbaar-gratis laten beluisteren. Aangezien we ons allemaal een beetje willen profileren met 'speciale/nieuwe'muziek denk ik dat deze ontwikkelingen niet anders dan positief omschreven kunnen worden. And who needs that recorddeal anyway?

Regel garageband, een leuke microfoon, een myspacepagina en zoek een bedrijfje dat jou graag tegemoet wilt komen (€€) in ruil voor het aanzien van cultureel besef, dan kom je een heel eind; mits het in de smaak valt, want het oor wil ook wat.

Koen