15 april 2009

Limited Edition (vervolg)

Herinner je je Josh Freese nog, veelgevraagd sessiemuzikant en drummer van o.a. Devo en A Perfect Circle, die zijn nieuwe album Since 1972 in talloze formaten in (soms zeer) beperkte oplages aanbood? Nou, de $20.000-versie is weg hoor, naar een 19-jarige Amerikaanse jongen. Waar het joch dat geld vandaan haalt weet ik niet, maar lol heeft hij zeker gehad. En als ik Freese was (rechts op de foto) zou ik ook de ballen uit m'n broek lachen om die mafkees naast me.
Meer lol? Dat heb ik afgelopen weekend gehad op een uitverkocht Paaspop. En velen met mij. Zo had Maarten een popquiz gemaakt voor de bezoekers, die daarmee een kaartje voor de 2010-editie konden winnen. Download de 2 rondes van zijn quiz hier.

Verveel je je na het maken daarvan nog steeds? Bezoek dan komende zaterdag je lokale platenboer ter gelegenheid van Record Store Day (trage site!). Ook dat is je local scene supporten! Lees waarom dat hard nodig is, met commentaar van o.a. Jack White en Alex Kapranos van Franz Ferdinand. Meer citaten hier.

Tot slot: boeiend bericht als je je muziek verkoopt via het onvolprezen Bandcamp.

2 opmerkingen:

Van Hooft zei

thx ;-)

Jeroen Vedder zei

En dan vergeet je te melden recordstore day in Nederland vooral plaatsvindt bij Plato & Concerto http://www.platomania.nl/
Gratis CD's, speciale aanbiedingen, instore optredens en nog veel meer...