12 februari 2010

Wilde ideeën & nieuwe muziek (52)

  • Die dag komt helaas te laat voor Plato Den Haag (deze winkel is gek genoeg niet aangesloten bij de rest van de Plato-keten).
  • Is de oorzaak misschien dat muziekliefhebbers niet de volle mep willen betalen voor magere albums met 1 of 2 hits en 10 kliekjes? Nashville's antwoord: EP's met 6 tracks, oftewel halve albums (via Steijn).
  • Of willen bands geen CD's meer verkopen? Want leg me dit maar 'ns uit: niemand heeft van je gehoord, laat staan een album van je gekocht, maar uit protest stop je de verkoop van je CD's "tot het piraterij-probleem is opgelost". Ik hoop dat de heren een lunchpakketje bij zich hebben voor het wachten...

Oja: als je iets hebt aan de links of informatie in deze vaste wekelijkse rubriek en je enthousiasme deelt op je blog, Facebook, Twitter, Hyves etc., wordt een verwijzing naar dit blog of Twitter (@EHPO) gewaardeerd.

3 opmerkingen:

Guuzbourg zei

haha die foto met die slippers! geweldig!

Unknown zei

je vraagt je af wat Warner wil doen. 'Tuurlijk je kunt het economisch/businesswise misschien wel uitleggen (wat ook gebeurt) maar voor consumenten zijn dit soort acties onbegrijpelijk/vertrouwensbreuk en laten we wel zijn: de muziek is voor de consument, niet voor de aandeelhouders.

naja, op deze manier zijn torrentsites nog wel even populair.

Unknown zei

Het is de terugkerende kramp van de muziekindustrie: je kunt dit inderdaad bedrijfstechnisch keurig uitleggen, maar het blíjft redeneren met Warners overheadkosten in gedachten en de blik op de navel gericht, niet 100% op (de wensen van) de muziekliefhebber en consument. Oliedom. Dat doen de maatschappijen nu al een jaar of 12 en zal uiteindelijk de nagel aan de doodskist van de industrie blijken.