6 juli 2011

Wakey!Wakey! en Family Records doen het zo - met hulp van Nederlandse fans

Morgenavond live in Paradiso: Wakey!Wakey! 'Al een paar maanden zijn wij erg onder de indruk van deze band uit Brooklyn', vertellen Marlous Hoogendoorn en Tim Kroesbergen. 'We ontdekten ze doordat hun muziek regelmatig in een Amerikaanse tv-serie werd gebruikt. Ook waren we erg gecharmeerd van hun laatste clip. Als muziekliefhebbers vonden we dat deze band in Europa en te beginnen Nederland wel wat aandacht verdiende. Vandaar dat we contact zochten met hun management, Family Records. De openheid viel gelijk op. Veel artiesten zitten op twitter en geven daar een inkijk in hun leven, maar Family Records deed meer. Manager Wesley Verhoeve [inderdaad, een landgenoot] houdt een blog en tumblr bij, net als andere artiesten en medewerkers van het label. Daarnaast is er TeamWakey, een internationaal netwerk van Wakey!Wakey!-fans.



Na contact via twitter en bezoek aan een concert raakten we in gesprek met het management en organiseerden in overleg een promotieronde langs radiostations in Hilversum. Hiervan deden we verslag op een eigen Tumblr, mede vanwege de hoge 'share-baarheid' en de integratie met Twitter. Verder zochten we zoveel mogelijk andere Nederlandse fans op via sociale netwerken, attendeerden hen op onze Tumblr en maakten een Facebookgroep aan om snel informatie uit te wisselen. Dat zanger Mike onze tweets retweette hielp enorm bij het bereiken, vinden en verzamelen van Nederlandse fans. In de Facebookgroep houden we ze op de hoogte van ontwikkelingen, maar sporen ze vooral aan mee te helpen met promotieacties.'

Marlous, Tim en andere Wakey!Wakey!-fans vragen met enige regelmaat nummers van de band aan bij radio, om een groter publiek te bereiken en dj's te herinneren aan het album dat ze bij hun promotierondje afgaven. Vinden dj's dat niet irritant? Marlous: 'Nee hoor. Wat ons opviel is dat ze het juist leuk vinden dat fans in plaats van de platenmaatschappij een rondje Mediapark doen. We gingen op de bonnefooi, dat maakte indruk en blijft wellicht beter hangen bij dj's.' Kijk mee:



Manager Wesley haalde ondertussen de band naar Nederland. Tim: 'De Nederlandse radio heeft Wakey!Wakey! een aantal keren gedraaid en de bekendheid groeit. Het concert hebben we niet zelf geregeld, maar onze acties, een beetje airplay en wat extra aandacht hielpen allicht. Wakey!Wakey! staat morgen in Paradiso en het album kwam eergisteren officieel uit in Nederland.' Mensen die het album aanschaffen kunnen kaarten winnen. Maak een foto van jezelf met het album, mail of tweet deze naar Marlous en/of Tim. Vervolgens kiezen zij 2 mensen die morgenavond ieder met 1 persoon naar Paradiso kunnen. Veel plezier en dank voor jullie verhaal, Marlous en Tim.

Geen opmerkingen: