21 juli 2012

Schatgraven in #Spotify (5) - Jack Peñate

Het is vakantie, ook op EHPO. Daarom een serie korte muzikale blogposts om de zomer te vieren. Dagelijks, stipt om half 10, trek ik een oud, nieuw, bekend of onbekend maar niet minder goed album uit Spotify naar boven, vertel er kort iets over en wijs je tot slot op de beste nummers (al gaat het doorgaans om platen die wat mij betreft voor het grootste deel uit AAA-materiaal bestaan). Zo start je je dag fris en vrolijk, met goede muziek. Niet leuk? Morgen een nieuwe! De gehele serie klik je aan met tag schatgraven in Spotify.

Wat ging eerder mee op vakantie en zou jij ook mee moeten nemen?
Wie? Jack Peñate
Welke? Everything Is New
Wanneer? 2009
Wat? Op het eerste gehoor gelikte pop (en daar is niks mis mee, zullen we vaker zien in deze serie), maar door Superheld Paul Epworth in een razendslim productioneel jasje gestoken, vol zomerse ritmes, spannende en smaakvolle arrangementen. Om zeker te weten dat de songs top zijn, schrijft Epworth vaak mee (bijv. bij Adele). Mooie bijkomstigheid: woon je ook groter van.
Waarom? Omdat je in dit jaargetijde en op vakantie niet genoeg cd's kunt hebben die precies lang genoeg duren, exact 1 tolweg mee gaan, waar ieder van de 9 (!) tracks een hit is, de zon onmiddellijk laat schijnen en waarvan het raampje naar beneden kan. Moet. Onterecht door teveel mensen over het hoofd gezien deze plaat - ik maak het een beetje goed.
Woogtepunten? Be The One, Tonight's Today, Everything Is New, Pull My Heart Away, Every Glance
HIER op Spotify. Enjoy, tot morgen!

Geen opmerkingen: