6 maart 2009

De Bullet is door de Kerk

Bullet Sound Studio staat te koop. De Volkskrant rapporteert:Heel spijtig natuurlijk, maar blogger Yvonne gaat met veel gevoel voor dramatiek (check de titel van die post!) in de 3e en 4e alinea van haar betoog wel erg kort door de bocht. Prima voornemen om voortaan te betalen voor downloads, maar dit heet jumping to conclusions in debat-termen (leuk grapje). Yvonne kakelt typische NVPI- en BREIN-argumenten na: door illegaal downloaden verschraalt het aanbod van muziek en neemt de kwaliteit af. Gelul. Even je huiswerk doen voordat je rare dingen roept omdat Laura Pausini niet naar Nederland komt, Yvonne: er is nog nooit zo'n enorm aanbod en zoveel verschillende muziek geweest, die zijn weg naar fans en liefhebbers kan vinden, via internet of meer traditionele routes. Je moet een beetje de weg kennen en hard werken, maar dan kun je ook een heel eind komen met je muziek. Jammer dat Bullet daar niet meer bij is, maar de muziek floreert. Meer dan ooit tevoren.

4 opmerkingen:

Jim Offerman zei

Lekker makkelijk om het falen van je studio (hoe jammer ook) op stoute consumenten en home studios af te schuiven. Maar als er dan concurrerende studios zijn die WEL goed lopen en zelfs bezig zijn om hun capaciteit te vergroten, dan had je natuurlijk ook gewoon kunnen concluderen dat het misschien wel niet aan die zaken lag...

En zolderkameropnames zijn natuurlijk helemaal niet per definitie sfeerloos. Spinvis. Kyteman. 'nuff said!

bram zei

En er is ook een aantal studio's waar het heel goed mee gaat, juist omdat muzikanten zelf thuis al veel kunnen doen en juist omdat beginnende bands via internet makkelijk muziek kunnen verspreiden en dus vaker behoefte hebben aan nieuw materiaal. Alleen moet je als studio wel meegroeien met je markt.

reinier zei

Jmmer dat ze haar conclusie dat Laura Pausini niet naar Nederland komt vanwege illegale downloads niet heeft onderbouwd, want ik ben erg benieuwd hoe die gedachtenkronkel in elkaar steekt. Ik zie dat verband namelijk niet. Illegaal gedownload of niet er zijn in ieder geval genoeg liefhebbers van dat album en dat zijn allemaal potentiële concertbezoekers en kopers van merchandise.
Of zie ik dat verkeerd?

EHPO zei

Nee hoor, dat zie je helemaal juist. Yvonne blaat maar wat.