26 maart 2009

Win airplay, een optreden op 3FM én een dag studio (hoe het afliep)

Om de broodnodige leden te werven bedacht omroep LLiNK allerlei acties. Zo verlootten de programmamakers van MoveYourAss airplay voor jonge Nederlandse bands en muzikanten op 3FM. Lees hier hoe die actie werkte en hier de gemengde reacties van lezers van dit blog. Eindredacteur Kevin Moens was niet te beroerd om daar zelf ook te reageren en mailde me gisteren hoe de actie uiteindelijk is verlopen:

"Er hebben in totaal 120 bands meegedaan. De afgelopen weken hoorden Harmony Glen, Pheromone Fairy, Ravage! Ravage! [goeie bandnaam!], Anderlicht, 32 Ohm en Kinkobra hun liedje langskomen op 3FM. Met een kort interviewtje erbij, dus op zich een leuk promo-momentje voor deze nieuwe bands. We keken elke vrijdag welke band de meeste stemmen in 7 dagen had binnen gehaald; dat was de weekwinnaar. Afgelopen vrijdag keken we welke band de meeste stemmen over de gehele periode had gekregen. De folkband Harmony Glen leek veilig aan kop te gaan, maar de Gorinchemse rockband Kinkobra bleek op de laatste dag nog een boel stemmers achter de hand te hebben. Ze hebben het slim gespeeld door vorige week fans en familie gratis lid te maken met geld dat ze bij een optreden in Amsterdam verdiend hadden. Ze vonden het een slimme manier om op die manier het geld van hun optreden te investeren. Morgenavond spelen ze 2 nummers live in MoveYourAss op 3FM en ze krijgen een dagje studiotijd. Tot slot hebben we nog een bonus: elke band die is ingeschreven [dat kan hier] en vóór morgenavond 23u 15 of meer stemmen heeft, krijgt airplay in MoveYourAss. Presentator Rudy draait na 1 april al die demo's en singles." 

En wat heeft deze actie LLiNK opgeleverd? "Momenteel hebben we iets minder dan een week om de laatste 1600 leden binnen te halen - dus dat MOET lukken!", aldus Kevin.

Succes, Kevin. En gefeliciteerd, Kinkobra!

1 opmerking:

bram zei

Ok, ok ok... ik moet toegeven dat het best een sympathieke actie is. Het enige nadeel is dat de mail- en Hyvesbox de laatste tijd echt overstroomt met 'STEM OP ONS!'-berichten van bands. Maar als je dan toch ergens aan meedoet, dan maar deze Llink-actie. Succes met de laatste 1600!