21 maart 2009

Het is lente. Tijd voor nieuwe Liefdes!

En dit is de mijne:Man, man, man, wat gaat de zon schijnen van deze Hit! Het geluid van opwaaiende zomerjurkjes. Wat een blijdschap, wat een overtuigingskracht, wat een song. The Gaslight Anthem haalt de mosterd bij The Clash en Bruce, maar de energie van het overweldigende album The '59 Sound doet me denken aan een andere vergeten Klapper: het debuut van Third Eye Blind. Kan in dezelfde envelop van Bol (of met 1 klik bij je thuis). Schaf aan! Vandaag nog!

Dat zanger Brian Fallon Bruce kent, blijkt wel uit zijn briljante, traag gespeelde cover van 1 van de mooiste nummers van The Boss:Had ik al gezegd dat U de CD vandaag moet gaan halen? Gelukkig nóg een band die Pinkpop dragelijk maakt.

13 opmerkingen:

Cedric zei

Cliche maar waar: hun vorige cd is misschien nog veel beter. In ieder geval de track 'we came to dance' op dat album. Man man man als ik die song hoor heb ik weer zin in de volgende tour.
Nog een cliche maar ook niet minder waar; toch jammer dat ze nu zo gehypt worden... Vorig jaar kwam ik ze op een tour door Duitsland in ieder zaaltje tegen, en nu verkopen ze alles waar ze staan uit. In juni staan ze weer in doornroosje though :D zin in!
Mooie cover, dat filmpje had ik nog niet gezien. Thanks

Cedric zei

ik moet niet zeuren trouwens, ze verdienen het :)

Cedric zei

mooie acoustische versie van great expectations: http://www.youtube.com/watch?v=bB9-0S7IP8w

Anoniem zei

Oei, een beetje bloedeloos vind ik die cover wel. Blijkt maar weer dat er maar eentje The Boss kan zijn :-)

EHPO zei

@reinier: Da's waar. Maar die eigen single van ze maakt alles goed. Wat een Hit.

@Cedric: niet zo zeuren inderdaad ;-)
Je geeft in 2 zinnen al aan waarom iedereen het over ze heeft: ze hebben in ieder k*tzaaltje gespeeld (onlangs nog als support (!) in Winston van een NL'se band waarvan ik de naam alweer vergeten ben) en blijkbaar zoveel mensen overtuigd van hun songs dat ze nu De Melkweg en Pinkpop verdiend hebben. Goede muziek nooit voor jezelf houden!

Cedric zei

Klopt ja, Union Town release show was dat in juni. En het is absoluut waar, en in de tuin in de zon klinkt het ook prima dus ik zeur nergens meer over ;)
Maar echt hoor, check ook 'we came to dance' en de rest van die plaat.
Andere tips in het genre: Lucero (begin met de track 'that much further west') Two Cow Garage ('humble narrator') of Drag the River (net wat meer country)

Johan zei

"Je hebt je faam niet aan jezelf te danken, maar aan je muziek. Als mensen je muziek goed vinden is dat hun geschenk aan de artiest, niet andersom", aldus de zangert van The Gaslight Anthem in dit interview.

Beetje zure reactie inderdaad, Cedric. Als er één band is die het verdient om 'gehyped' te worden, is het The Gaslight Anthem wel. Wat niet wegneemt dat de debuutplaat Sink Or Swim en EP The Senor And The Queen zeker de moeite waard zijn om te checken. The '59 Sound is echter nu al een klassieker.

Cedric zei

nou zuur... ik zeg toch in dezelfde minuut meteen al 'ik moet niet zeuren trouwens, ze verdienen het :)'?
En naar aanleiding van de opmerking van Niels 'je moet goede muziek niet voor jezelf houden' geef ik meteen 3 tips.
Iedereen kent dat gevoel toch wel dat je ontdekte bandjes het liefst voor jezelf houdt? En iedereen weet ook dat dat gevoel onterecht is :)

Johan zei

Je kwam gewoon een beetje over als een vertegenwoordiger van de aloude punkmoraal, je weet wel, van het type 'Ik vond de eerste split-7" op dit of dat DIY-label beter'. ;-)

Dank voor de tips trouwens...

Johan zei

In het kader van 'samen delen': The Gaslight Anthem - God's Gonna Cut You Down (afkomstig van deze tribute aan Johnny Cash)

Cedric zei

kijk zo komen we ergens :D
op www.luceromusic.com zijn alle Lucero-albums gewoon te beluisteren trouwens.

EHPO zei

Jongens, wat een hoop reacties op een doordeweekse zaterdag! 't Wordt hier nog druk & gezellig.

Ronald zei

Geniale band!
Hard werken loont.