4 mei 2010

Perfect Bankhangen (een Diamond Standard compilatie van @sandeman)

Goeie plaatjes zeggen meer dan 1.000 woorden. Héle goeie plaatjes, zoals deze Perfect verzamelaar, leggen iedereen het zwijgen op. Ons ook. Zie je. Niks meer te zeggen. Stilte. Hebben we mooi even de tijd de bijsluiter van samensteller DJ Sandeman te lezen.

HIERRR moet je zijn (of HIERRR), voor een met smaak samengestelde compilatie van het niveau Perfect Kippenvel, #2 en Kerstkippenvel.

N.B. We weten dat het heel moeilijk gaat worden, maar vanavond om 20u moet je 'm wel even 2 minuten uitzetten.



"Soms droom ik over de perfecte driezitter. Hoeft geen stijve designer te zijn. Waar je met de zweetsokken niet eens op mag. Waar je iedere week het stof uit de knoopsgaatjes moet zuigen. Liever eentje waarop het niet erg is dat de bolognese chips tijdens Barcelona - Inter een onuitwisbare indruk achterlaten. Een diepe, brede wegzakker waar je met z'n tweeën languit in elkaars benen verstrengeld kan raken. Lampje op schemer, kaa(r)sje, muziekje op half 7. Misschien hoor je de muziek na D'Angelo's stomende Prince-cover niet eens meer. Of pink je de volgende middag totaal brak, ontredderd en in je eentje een traantje weg bij Will Oldham's cover van je favoriete Springsteen-liedje. Waarna je daarna met Super Sharp Shooter alsnog het stof uit de kussens danst. Een bank is een bed, is een auto, is een club, is thuis.

Perfect Bankhangen is een dankjewel voor die verzamelaars van mijn favoriete artiesten (van
Erlend Øye's DJ Kicks via Funk Spektrum van Keb Darge & DJ Shadow tot New Order's Back To Mine) die me op het spoor zetten van hun eigen invloeden. Beck doet het op dit moment op een hele moderne manier met zijn Record Club. Een prachtige serie, waar hij in het meest recente deel samen met Liars, St. Vincent en leden van Os Mutantes het hele album KICK van INXS opnieuw opnam. Een soort ultieme Back To Mine waar je met een stel bevriende artiesten elkaars favoriete muziek uitpluist. Leek mij een perfecte start voor een perfecte bankhangsessie. Enjoy!" - Sander Kerkhof

Morgen Perfect Freedom door Johan. Zelf neem ik wellicht een kijkje op Bevrijdingsfestival Utrecht, met naast een aantal grote namen (Junkie XL, Waylon, De Staat, Gotcha!, Drive Like Maria) ook Metro Mortale, Klein Industrie en The First Statement. Het wordt mooi weer!

1 opmerking:

Reuben zei

Sjiiiiiiiiit..

Ik ga eerst even een bank kopen.

En dan luisteren.

HEEEEEL goed luisteren.
Ziet er heelijk uit. :)