5 augustus 2010

Kensington doet het zo (slot)

Na deel 1 en deel 2 vandaag het slot in de spannende avonturenserie van @Kensingtonband:

"Met de master in handen overlegden we wanneer ons debuutalbum uit te brengen. De luwte van de zomervakantie was aanstaande en gaf ons 2 opties: direct releasen of over de zomer heen tillen. Al snel waren we het er over eens dat we hem zo snel mogelijk uit wilden brengen: zo bleven we met een strakke planning het Lowlands-geweld voor. De releasedatum stelden we vast op 16 juli, de dag erna planden we de releaseparty in het tofste podium van thuisstad Utrecht: EKKO. Hoop te doen, want binnen een paar weken moest de voorraad CD's bij de distributeur liggen en op 17 juli EKKO vol staan.

Naast de voorbereidingen voor de release regelden we een najaarstour met
MakeBelieve plus een steeds wisselende buitenlandse support (totaal 17 shows). Om aandacht te genereren voor album en tour en omdat we eager waren om iets nieuws te laten horen gaven we in ruil voor een e-mailadres nieuwe track ‘Franklin Exits’ weg (hier nog te streamen). Ook gingen we langs bij Gerard Ekdom en ontvingen de eerste interviewaanvragen. De allereerste recensie in de Veronica Gids hielp: vier sterren, “(on)Nederlands goed”, een tof compliment. En de plaat was nog niet eens uit!

Op 9 juli, een week voor
Borders, kwam eerste single Youth uit. Inderdaad, van onze EP, maar opnieuw opgenomen omdat we vonden dat de track een groter publiek verdient. De song heeft zich bewezen (3VOOR12 Utrecht Song van het Jaar 2008), maar nooit de promotie gekregen die hij verdient. Het nummer heeft een zomerse vibe, dus dat maakt het een geschikte kandidaat. In diezelfde zomerse vibe zijn we begin juli afgereisd naar België, naar een verlaten en overwoekerd pretpark, om een video te schieten. Dit deden we met Poodles on Speed, een Belgische videocrew. De aanblik van het vergane pretpark was een sterk uitgangspunt voor de betekenis van het nummer en leverde mooie beelden op die passen bij de promotiefoto’s die we met Dave Ma in Londen maakten. Die foto’s hebben we ook gebruikt voor onze nieuwe website, ontworpen door Studio AKT in Florida. Opnieuw een keuze buiten Nederland, om het nét even anders te doen en het geheel een internationale uitstraling te geven:De releaseparty naderde, en al bleven de RSVP’s op Facebook binnen komen, zetten we toch alles op alles om iedereen naar binnen te krijgen. Voor minder dan uitverkocht doen we het niet! Toen op de bewuste avond de kassa openging, hoefden we ons over de zaal niet druk te maken: binnen een kwartier verkochten de resterende kaarten aan de deur uit en konden enkelen zelfs niet meer naar binnen. Ons optreden was een geweldig succes en bijna een kwart van de bezoekers ging met een vers exemplaar van Borders naar huis.

De meeste recensies van de plaat moeten nog komen vanwege de schaars bezette redacties op dit moment, maar sinds de release hebben we al veel positiefs bereikt: we kregen er in juli 390 followers bijgekregen op
Twitter (zie grafiek), een grotere boeker raakte geïnteresseerd, er staat volgende week een paginagroot interview in de Veronica Gids (= 2,8 miljoen lezers), gisteren werden we gebeld door 3FM dat we Serious Talent zijn en binnenkort staan we voor de vierde keer in 2 maanden tijd bij diezelfde zender in de studio.
We staken een aantal dingen op van dit avontuur: je moet zorgen dat je een goed team om je heen verzamelt en daar gebruik van maken. Stippel een duidelijke lijn voor je band uit ('We willen naar het buitenland!') en benut internet om mensen waarvan je denkt dat ze ‘nee’ zeggen toch te benaderen (Dave Ma, James Kenosha, Poodles on Speed). Zet áltijd hoog in. Blijf elke dag communiceren met je fans, followers en friends, online via Twitter, Facebook, Hyves maar nog belangrijker: na shows in het echt. Mond-tot-mondreclame is nog steeds de beste reclame. Benut ook de kwaliteiten die je in je band en je vriendennetwerk hebt: onze bassist Jan programmeerde de nieuwe website, goede vriend Michiel Peeters denkt mee over de social media aanpak en Cedric, onze manager en boeker, is altijd bereid om net dat stapje meer te zetten."

Ik had het zelf niet beter kunnen samenvatten, heren. Lijkt alsof jullie dit blog wel 'ns lezen en praten met mensen die ik ook goed ken ;-)
Succes met single, album, tour en veel dank voor het delen van jullie enthousiasme, visie en avonturen!

1 opmerking:

Bram de Wijs zei

Goed verhaal, hoop dat die plaat een groot succes wordt, is echt erg goed!