13 oktober 2009

Perfect Byrds (door Anne Soldaat)

Anne Soldaat, de gitarist van Daryll-Ann (de band viel uit elkaar in 2004), kwam in april dit jaar met zijn tweede solo-album In Another Life. Echt een te gekke plaat: pop, rock, orgeltjes, heerlijke melodieën en dit alles geproduceerd met absolute cultheld Jason Falkner, van nog zo'n vergeten, klassieke powerpopband: Jellyfish. Luister zelf:


De man kon dus al niet stuk en nu stelt hij ook nog 'ns Perfect Byrds samen. Onder het artwork vertelt hij er zelf over.

HIER voor Mac,
HIER voor PC."Waar moet je bij een eerste kennismaking met de Byrds in hemelsnaam beginnen? Nou wil het geval dat we ooit met Daryll-Ann een tourtje door Nederland hebben gedaan waarbij we alleen maar Byrds-nummers speelden: de 'Marlboro Flashback to the Byrds'. Inderdaad gesponsord door... De zalen stonden in die tijd nog gewoon ouderwets blauw en na elke show kregen we als band een paar sloffen sigaretten me naar huis. Ja, toen was je als roker nog iemand. Tegenwoordig ben je een paria (... en terecht!).

Eigenlijk hadden we voor die tour Neil Young willen doen, maar die had Henk Koorn met z'n band al voor onze neus weggekaapt. Niets ten nadele van de Byrds hoor, verre van dat. In de begintijd van Daryll-Ann speelden we, behalve Neil Young (en
the Chills, fIREHOSE en Patti Smith) ook al de Byrds. In ieder geval 'Mr. Spaceman' en 'Here without you' kan ik me herinneren. En dat nummer keerde dus terug in de set toen we aan het Marlboro avontuur begonnen.

Weet je wat: ik geef gewoon de hele setlist die we speelden tijdens die Flashback-tour. Dat waren tenslotte de nummers die wij zelf het leukst vonden om te doen. Wat een plezier was dat, nummers van de Byrds spelen. En wat een nummers. Topmelodieën, meerstemmige zang, fingerpicking op de elektrische gitaar. The Byrds, dat is eigenlijk opgevoerde folk!"
- Anne Soldaat

P.S. Dank voor de nominatie, er kan sinds gisteren officieel gestemd worden voor de Dutch Bloggies. EHPO houdt van U!

1 opmerking:

Matthijs zei

Nice, gedownload en gestemd!