18 september 2011

The Evolution of Music

Prachtig gemaakt en informatief filmpje, via @Gijsbregt:

4 opmerkingen:

Geert zei

Jammer dat niet alle feiten kloppen in het filmpje.

Niels Aalberts zei

Dank voor je opmerking, Geert. Welke zoal? En waar vind ik de juiste cijfers?

Geert zei

- De eerste zwarte artiesten op MTV waren leden van The Specials met het nummer Rat Race (http://youtu.be/AmkMEoVb6rA) dat volgens Wikipedia en andere lijsten als 60e of 62e video op MTV werd uitgezonden. Michael Jackson komt niet in de eerste 300 videos voor. De gekleurde leden van The Specials zijn wel bij de nummers opgenomen als co-writers.

- Sony BMG bestaat niet meer en is in 2008 overgegaan naar Sony Music. Wat meer de vraag opwekt of de cijfers die er genoemd worden gaan over de tijd voor Sony Music of alles bij elkaar opgeteld van Sony Music Corporation, BMG Entertaiment en het latere Sony Music. De video is gepubliceerd op 14 september 2011. Misschien verkeerde plaatje gekozen? Onderzoek met dezelfde cijfers is namelijk niet echt te vinden.

- Gibson maakt 1.380.000 gitaren per jaar. Dit betekend dat ze per ongeveer 22 seconden (zit naast een wizkid) een gitaar maken. Dat is niet elke seconde want er zitten 31,556,926 (dat moest hij ook opzoeken) seconden in een normaal jaar (in een schrikkeljaar zou dat betekenen dat ze minder gitaren maken per 22 seconden).

En dat zijn de eerste 3 waar we gelijk opkwamen tijdens het kijken.

Niels Aalberts zei

Dank! Een feitenkenner, love it!