8 juli 2010

Finale. Perfect Tegenstanders: Spanje (door de Koning van Oranje)

Bert leest mee en doet er zijn voordeel mee. Hij weet ook: kennis is macht en daarmee staat Nederland nu in de finale. Tegenstander: Spanje. HIER moet je naar toe!

De Koning Van Oranje voor de laatste keer aan het woord:

“Wanneer ik aan Spanje denk, dan denk ik aan René van der Gijp. Al weken houdt hij op TV gloedvolle betogen over de kwaliteiten van de Spaanse voetballers. En inderdaad, het beste voetbal wat ik dit seizoen zag kwam van Barcelona in een wedstrijd tegen Arsenal. Droomvoetbal, maar uiteindelijk boog Barça later in de competitie wel voor Inter Milan. Met inderdaad, onze Wes.

Muzikaal gezien behoren de Spanjaarden ook tot de eredivisie. Wat opvalt is de constante drang om uiteenlopende muziek met elkaar te mixen. Authentieke stijlen, zoals de flamenco maar ook de rumba catalana, worden telkens door jonge muzikanten weer opgepept. Zoals ook te horen op deze compilatie. Veel plezier met deze Perfect Tegenstander: Spanje. De Koning Van Oranje stopt ermee, maar niet voordat hij de strijd aangaat met de Spanjaarden. En net als 400 jaar geleden moeten we winnen!”

Geen opmerkingen: