1 juli 2010

Kwartaalcijfers (6)

Trouwe bookmarkers en RSS-ers weten wat dat inhoudt: de bestbekeken en meestgelezen EHPO-posts in de afgelopen 3 maanden. Jullie zijn dan ook ruim in de meerderheid en staan dik op #1 met z'n allen. Daarna mochten de volgende 10 posts zich in grote belangstelling verheugen:
  1. Nog geen week oud, met stip op #1: mijn reactie op het artikel van 14 Nederlandse schrijvers in het Financiële Dagblad (FD). Driftig gelinkt en ge-reTweet door diverse uitgevers, redacteuren, schrijvers en boekhandelaren, derhalve de winnaar. Deze post verscheen in aangepaste vorm afgelopen maandag op en in het FD.
  2. M'n greatest hit: startpunt EHPO, met links naar alle interessante artikelen van bijna 2 jaar bloggen.
  3. Met de Tweede-Kamerverkiezingen in zicht zette met name Groen Links (herziening van) het auteursrecht op de politieke agenda, ingefluisterd door Bits of Freedom en de Zweedse Piratenpartij. Met reden, want dit is een belangrijk onderwerp. EHPO verzamelde de berichtgeving en formuleerde zijn eigen standpunt.
  4. Spotify startte afgelopen kwartaal in Nederland. De 5 blogposts waarin ik en vele anderen tips en ervaringen delen, samen gelabeld als beoordeling Spotify, werden daardoor vaak aangeklikt.
  5. Boeken zijn een blijvertje op EHPO. Uitgevers bellen 112, een post naar aanleiding van het feit dat uitgevers BREIN inschakelen om de illegale verspreiding van e-books te lijf te gaan, scoorde daardoor goed. Dom plan.
  6. Volgens mij staat Krankzinnig simpele promotietip (kosten: €6!) op deze plek vanwege de titel.
  7. Perfects halen regelmatig de Top 10, gelukkig. De populairste dit kwartaal was (volkomen terecht) Ben Folds.
  8. Actuele posts doen het altijd goed. Ik ging naar Mumford & Sons in Tivoli, beleefde prachtige Twitter-avonturen dankzij een overgebleven toegangskaartje en maakte daarover de volgende ochtend deze Twitter-strip. Erg leuk.
  9. Nóg een Twitter-strip, over I Am Oak bij DWDD ditmaal.
  10. Hekkesluiter is ook een recente post, notabene geplaatst op de doorgaans slechtgelezen zondag: beknopt maar uiterst leerzaam lesje waar EHPO absoluut niet over gaat. In je oren knopen.
Bovenstaande ziet er op Google Analytics zo uit:
Die (not set) op #2 kwam doordat Analytics er een dag uit lag na de omkat van EHPO op 20/21 juni jl. Het verkeer kwam hier vandaan:
Mooi moment om de zomervakantie aan te kondigen. EHPO blogt de komende 5-6 weken vanaf Vlieland. Wellicht niet iedere dag (maar misschien ook wel), want er moet vakantie gevierd én een boek geschreven worden. Dank opnieuw voor uw trouw bezoek, de vele reacties en het delen, hier of ergens anders. Keep on sharing!

Geen opmerkingen: