23 juli 2010

Wilde ideeën & nieuwe muziek (73)

  • Proefpersonen gezocht. Wie probeert dit nieuwe platform om shows te boeken en je band te managen uit: Guguchu (ook op Twitter)? Ben benieuwd naar ervaringen!
  • Doodzonde: Metro Mortale is niet meer. Lees hier hoe ze het eerder aanpakten. De upside: daar komen vast weer 2 of 3 andere mooie bands uit!
  • Prachtartikel over/interview met Conan O'Brien over zijn haat/liefde-verhouding met internet en zijn visie op grote (media-)netwerken, nu en in de nabije toekomst. Dank, Erik.
  • Gefascineerd door filmmuziek uit de jaren ’30, ’40, ’50 en ‘60 knipte Lilian Hak haar nieuwe album sample voor sample uit klassieke soundtracks. Live speelt een 11-koppige band Old Powder New Guns, van film noir tot spaghetti western. Op 12 september vindt de CD-release plaats in Tivoli de Helling:
UPDATE: Steven kwam nog een zeer sterk artikel tegen van Sander: Auteurschap op de schop. Niet te missen.

5 opmerkingen:

Steven zei

Leest net een interessant artikel op Frankwatching over de toekomst van auteurschap, misschien nog een mooie aanvulling.

LostPainters zei

Dankjewel voor de link Niels. Zoals je weet volgen we dit blog al een hele poos en is indirect zelfs verantwoordelijk voor ons om jouw strategie binnen de kunst uit te proberen. Tot dusver met succes.

Niels Aalberts zei

@Steven: die kwam ik zojuist ook tegen. Uitstekend stuk van Sander!

@LostPainters: dank voor de complimenten en tof dat jullie de vertaalslag voor een andere creatieve sector maken. Geloof ik heilig in.

Guuzbourg zei

Niet alle linkjes werken even goed Niels, die van Tim Kuik en DJ Maurice bvb

Niels Aalberts zei

@Guuzbourg: Dank en zeer attent! Heb het aangepast.