11 augustus 2011

@DestineDestine doet het zo (slot) - management

Gisteren had gitarist Hubrecht van Destine het over optreden, eergisteren over repeteren, afgelopen maandag over gezamenlijke ambities. Vandaag, in de slotaflevering, belicht hij het management van zijn band.Hubrecht: 'Toen we nog geen manager, boeker en platenmaatschappij hadden was het grootste deel van de bandleden meer dan fulltime bezig met werk voor de band. Nu we dat anno 2011 wel hebben is dat nog steeds zo. Waar eerdergenoemde partijen soms werk uit handen nemen, kost het aansturen ervan soms minstens net zo veel werk. Voor advies over verstandige keuzes omtrent partijen waar je mee in zee gaat ben je op deze blog aan het juiste adres [zo zat Destine prominent in 1 van de eerste series op deze blog]. En omdat we sinds het begin van Destine wel wat succes hebben geboekt, begint ons ‘territorium’ ook steeds groter te worden. Meer mensen om contact mee te onderhouden, meer partijen om aan te sturen, meer mensen die op nieuwe muziek zitten te wachten.De eerste jaren van de band hebben we ons management 100% zelf gedaan. We zijn met 4 van de 5 bandleden in hetzelfde huis gaan wonen. Dit had als grote voordeel dat we bij elkaar de deur plat liepen om te vergaderen over alles wat los en vast zat, en elk diner uitmondde in een grote, supermotiverende brainstormsessie. Alle managementtaken verdeelden we over de verschillende bandleden. De één boekte de shows en onderhield de buitenlandse contacten, de ander ontwierp alle multimedia zaken en hield de financiën bij, een derde zorgde dat de bandbus altijd in goede staat was en dat alle orders van onze webshop bij de fans kwamen. Het onderhouden van alle sociale platformen splitsten we op. Eigenlijk had iedereen zijn eigen ‘afdeling’ of specialiteit. Tot op de dag van vandaag is daar weinig aan veranderd, alleen zijn we vaker op tour en krijgen we per dag een X aantal meer berichtjes en mails die we moeten, maar vooral ook wíllen, beantwoorden. We hebben nu gelukkig wel hulp van anderen, vooral van onze manager Wilfried Damman.

Voor sommigen zal dit misschien erg ‘doordacht’ en ‘zakelijk’ overkomen, maar wat mij betreft is een band op veel vlakken te vergelijken met een klein bedrijf. Naast al deze dingen is het natuurlijk extreem belangrijk om te zorgen dat het creatieve gedeelte niet ondersneeuwt. Daar gaf John Mayer nog een boeiend gastcollege over. Over naar jou, John!'


Sterk stuk van John Mayer inderdaad, HIER als MP3. Dank voor je mooie, persoonlijke verhaal, Hubrecht. Sorry voor het zeuren en digitaal lastig vallen de afgelopen maanden, maar het was het waard. Deze complete serie is aan te klikken en door te sturen met http://bit.ly/Destine.

2 opmerkingen:

David zei

Leuke serie weeral! Bedankt!

Steve zei

Leuke serie!

FYI: De 2-hour clinic van John Mayer is hier te downloaden als mp3:
http://www.rockyourguitar.com/2-hours-with-john-mayer/

grtz
Steve