12 augustus 2011

Your personal Lowlands guide 2011 #LL11 (slot) - de zondag

Het kost wat uitzoek-, klik-, link-, kijk- en luisterwerk, maar dan heb je ook wat! Eergisteren de vrijdag van Lowlands doorgenomen en aanbevolen, gisteren zaterdag, vandaag de slotdag. Onderstaande aanbevelingen zijn ook download-, doorstuur-, print- en meeneembaar als Word-document, links verwijzen naar YouTube en Spotify. Luistersuggestie onder het lezen: Sandemans Rough Guide to Lowlands 2011 mix of een selectie van 41 artiesten en 41 tracks op Spotify door Job de Wit. Ik mis het voor het eerst in 18 jaar allemaal en op zondag is dat behoorlijk wat:

Zondag 21 augustus
Pfff! Meestal zitten vandaag de vrijdag en zaterdag flink in de benen (en het hoofd...). Toch op tijd bij Fink (11.30u in India), die het presteert om iedere keer min of meer dezelfde akoestische folkplaat te maken, maar te blijven boeien. Wordt mooi live, kijk maar.
Volgens Tim en Eric is Frank Turner een All-Time Hero, zo laten ze regelmatig blijken op Twitter. Turners I Still Believe heeft een hoog Gaslight Anthem-gehalte, maar dan met akoestische gitaar. Ik ben om. Geweldige strot, knettergoed liedje. Tim stelde op Spotify een persoonlijke Best of samen. Jammer dat ik dit mis.
Ook helemaal te gek: het album van Little Dragon (zie ook YouTube). Must-see & - hear wat mij betreft, eveneens jammer dat ik dit mis. De tweede Staat-plaat is goed (mijn favo-track), die van Crystal Fighters leuk (hit Plage muzikaal een tikje misleidend want vreemde eend), maar ik zou na Little Dragon in Bravo blijven staan voor Trentemøller. De opener van The Last Resort blijft een regelrechte Classic, net als deze single en die remix.
Wie daarna meer feest wil vieren, komt ongetwijfeld aan zijn trekken bij The Roots in Alpha, maar liever zie ik de hype waargemaakt worden door Odd Future, controleer of Job erin slaagt alle gasten van zijn toffe en zeer afwisselende Happy Camper plaat naar de polder mee te nemen (prachtige clip!) of hoor en zie de dames van Warpaint aan het werk, mijn hoogtepunt van Haldern. Aanrader! Wie zich laat produceren door held Andy Weatherall is sowieso mijn vriend(in).
Sluit de neo-80's van Twin Shadow mooi op aan, ook een toffe plaat (zie ook: Destroyer op vrijdag).
Het complete rijtje has-beens Skunk Anansie (WTF?!), The View, The Offspring, Lamb en Beady Eye (al has-been bij het debuut...) ruil ik graag in voor de spanning van Wild Beasts (prachtige love or hate muziek, met 2 totaal verschillende zangers en songs die de meningen heerlijk splijten) en de soulvolle singer/songwriter dubstep (is dat een genre?) van Jamie Woon. Hit! Jammer van dat ene lekkere nummer van Liam Gallagher c.s., want die zal wel pissig zijn over z'n winkeltje en dan is-ie op z'n best! Liever wacht ik op het album van z'n broer. Interpol in de Alpha gun ik het voordeel van de twijfel: het einde van die laatste 2 platen haal ik niet, maar die eerste 2 bevatten genoeg classics voor een uur genieten.
Traditiegetrouw gaat dansen op Lowlands het best op zondagavond, ook dit jaar weer. Ik weet niet precies hoe je beweegt op de piep-piep-knor van levende legende Aphex Twin, maar dat lukt ongetwijfeld op de Pop-O-Matic van St. Paul in Grolsch en het slotoffensief, zeg maar gerust knock-out, van achtereenvolgens Skrillex, Dem Slackers, Fake Blood, opnieuw Dem Slackers en tenslotte Zombie Nation in Bravo. De tactiek van de verschroeide aarde.

Bravo staat om 04.00u niet meer overeind en ik lig ook. In m'n eigen bed. Voor iedereen die de polder in gaat komend weekend: veel plezier! Deze 3 blogposts waren veel werk; ik vind het daarom leuk als je de serie zoveel mogelijk deelt op Twitter, Facebook, Hyves, Google+ of je blog. Dat kan met deze link. Wie weet tot volgend jaar.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Als je deze lijst in "What's On?" zet, kan iedereen genieten van je harde werk! Zie http://www.triqle.eu
= gratis!

Niels Aalberts zei

Hmmm, raar, probeer account aan te maken, maar dat werkt niet...