10 september 2009

The Cosmic Carnival doet het zo (2)

Gisteren verhaalden zanger Nick van The Cosmic Carnival en nieuwbakken manager Matthijs over het winnen van de kwartfinale van de Grote Prijs van Nederland (GPNL) en hun ambitie om komende zaterdag ook de volgende ronde door te komen. Ze vertelden bewust het persbericht over de GPNL-winst naar lokale en regionale media te hebben gestuurd, om zo de plaatsingskans te vergroten. Had dat effect? Nick: "Zowel bassist Ronald, zangeres Marlies, manager Matthijs als ik zijn opgegroeid in Ridderkerk, dus De Combinatie wordt gelezen door vrienden, oud-klasgenoten, collega’s en hun moeders. Ik ben zelfs herkend in IKEA 2 dorpen verderop. Bizar."

Off-line ging de promotie dus goed. En online? "Met een verouderde website, Hyves-, YouTube- en MySpace-accounts (sorry!) was The Cosmic Carnival op internet eerlijk gezegd matig aanwezig. Tot grote ergernis van Matthijs, trouw lezer van dit blog. Daar moest en zou verandering in komen, dus maakte hij binnen de kortste keren een nieuwe website [lang leve Wordpress - iedereen een professionele, functionele website binnen een dag! UPDATE: paar zinnige kritische kanttekeningen van Bram in de reacties], een promofilmpje op YouTube en ons Vimeo-kanaal, een Twitter-account, Facebook-pagina, BandCamp-account (binnenkort downloads - da's beloofd) en een Next Big Sound-account na het lezen van het Stairs To Nowhere-stukje."

Tot slot gaf The Cosmic Carnival via de website, Twitter en Facebook hun John Lennon/Chuck Berry-cover gratis weg. Ze hebben 'em nogmaals geüpload, hier (right-click, save-as).

Nick: "Onze acties en ideeën zijn slechts een begin, maar voldoende voor de Grote Prijs om gratis vervoer voor onze fans naar Delft te regelen, met een heuse touringcar. Deze vertrekt a.s. zaterdag om 19u vanaf Rotterdam Kralingse Zoom richting Delft, waar we anderhalf uur later in Speakers een plek in de finale proberen af te dwingen. Alle flyers, posters, mailings en andere online acties hebben ervoor gezorgd dat we tijdens die halve finale voor zo’n 80 tot 100 bekende gezichten spelen. Daarna nemen we een eerste EP op, die in november het licht ziet. Vervolgens moet er flink getourd worden, met hopelijk ook de GPNL-finale op 12 december in ons schema."

The Cosmic Carnival zijn net uit de startblokken vertrokken, maar zitten vol ambitie en plannen. Alle begin is moeilijk, maar de heren en dame lijken mij goed op weg. Veel succes komende zaterdag in Delft en laat vooral weten wat er straks is geworden van jullie Wilde Ideeën & Nieuwe Muziek! Doe ik dat morgen ook.

6 opmerkingen:

Klaas zei

De finale 12 september is in Paradiso, niet in de melkweg :)

Klaas zei

pardon, 12 December natuurlijk.

Matthijs zei

De Finales vinden op zaterdag 12 december 2009 plaats in Paradiso en de Melkweg. - groteprijs.nl

Matthijs zei

singersongwriters in paradiso, rock/alternative in melkweg.

bram zei

leuke band!

Toch staat me iets tegen aan die hype van Wordpress-websites de laatste tijd. onlysevenleft.nl en stuckinaday.com zijn ook WP-sites, maar we hebben wel écht ons best gedaan er een eigen look & feel aan te geven. Functioneel is natuurlijk prettig, maar als je een standaard template gebruikt, wordt het wel snel érg nikszeggend.

Terwijl de sfeer die je site uitademt toch ook heel belangrijk is. Wordpress moet (en hoeft niet) de dood van creatieve en mooie bandsites te betekenen! Verdiep je een beetje in php en bouw je eigen theme rondom een WP-installatie!

(Die van TCC is trouwens nog best tof, met dat gescheurde papier.)

bram zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.