3 oktober 2011

Kwartaalcijfers (11)

De 10 bestgelezen posts van de afgelopen 3 maanden:
  1. Winnaar: Hans' pleidooi dat Spotify noch de redding voor muzikanten noch voor de muziekindustrie is. Zijn controversiële stuk riep 50 uitgebreide inhoudelijke reacties op, de moeite van het lezen waard. Zo zie je: discussie trekt volk.
  2. Dé Nederlandse muziekindustrie-soap van de afgelopen 3 maanden, 6 keer geüpdate: Rob Bolland in conflict met zijn uitgever Willem van Kooten, en hij sleept Buma/Stemra er met de haren bij. Het conflict lijkt inmiddels opgelost.
  3. Hoe The Medics een song in wereldwijde game-hit FIFA12 kregen, verteld door hun publisher Lucas van Slegtenhorst.
  4. Only Seven Left doet gedetailleerd uit de doeken hoe ze zangergezocht.nl bedachten, optuigden en lanceerden. Ter lering ende vermaeck, hoe je geheel met eigen middelen creatief, professioneel én succesvol kunt zijn. Inmiddels zo'n 50 audities!
  5. Ieder jaar populair (en daarom stug volgehouden): mijn persoonlijke Lowlands guide 2011, opgeknipt in drieën. Lowlands is geweest, de discussie met Erwin over de (afnemende?) waarde van mijn tips nog steeds relevant.
  6. Destine doet het zo, de complete 4-delige serie van gitarist Hubrecht over optreden, repeteren, ambities en management van hun band.
  7. Het Startpunt: de volledige inhoudsopgave, met alle relevante links. De 'golden oldie' van deze blog.
  8. Scherpte, daar zijn EHPO-lezers dol op (zie Hans' stuk dat dit kwartaal bovenaan eindigt), ook als het over modernisering van het kijk- en luisteronderzoek gaat. Wordt tijd!
  9. Ontzettend blij ben ik dat deze post de Top 10 heeft gehaald: het bedenken, schrijven, maken, alle geleerde lessen, ins en outs van mijn boek verzameld in de Canon van Doorbraak! Zit erg veel werk in (dus extra fijn dat dat wordt gewaardeerd), maar ik geloof dat eigen ervaringen nog steeds de meest leerzame zijn.
  10. Ook uiterst leerzaam: hoe Bram zijn CD-oplage bekostigde middels crowdfunding. Fijn dat hij dit deelde, terecht in de Top 10 dit kwartaal.
Dat ziet er zo uit:De meeste mensen klikken nog steeds rechtstreeks naar de hoofdpagina van deze blog (dank voor het dagelijks vertrouwen!). Die prijkt dan ook bovenaan de statistieken:De zomervakantie en voor het eerst 3 weken blogpauze alhier resulteren in een dipje in het bezoek eind juli/begin augustus:

Geen opmerkingen: