25 mei 2009

Film It Yourself op Pinkpop

Film It Yourself, ofwel FIY, is de DIY-variant van concertregistratie waar 3VOOR12 de komende maanden mee experimenteert. Het idee is simpel: 3VOOR12 verzorgt het geluid en tegelijkertijd toestemming om te filmen. Jij filmt vervolgens tijdens het concert. Iedereen met een mobiele telefoon die ook kan filmen of een kleine fotocamera met filmoptie is goed genoeg om mee te doen. Na afloop upload je je video ofwel direct via je mobiel, of als je thuis bent via je computer.

FIY is als idee niet nieuw. Beastie Boys en Daft Punk riepen hun fans al een keer op om concerten te filmen en verzamelden dat materiaal voor een live DVD. Het grote verschil is dat FIY een platform moet worden dat registratie op deze manier eenvoudig maakt. Het publiek filmt, de artiest laat het geluid opnemen en FIY brengt alles bij elkaar tot één concertregistratie. Dat het kan, bewees een eerste test tijdens een optreden bij 3VOOR12RADIO Live. Daar filmden slechts 7 aanwezigen met hun mobiele apparaat het optreden van The (briljante!) Horrors:

)
Nu is het tijd voor de volgende stap: het complete Pinkpop-optreden van Kyteman's Hiphop Orkest wordt komende zondag vastgelegd met behulp van mobiele telefoons en camera's, gefilmd door zoveel mogelijk mensen. Heb je kaarten voor de Pinkpop-zondag, hou dan 3VOOR12 in de gaten voor meer informatie over meedoen.

Dank je ook, Aaf. En bij Het Gesprek vertelde Colin Jan-Douwe Kroeske wat hij zelf mooi vindt.

Geen opmerkingen: