28 mei 2009

Sedate Bookings doet het zo (update)

"Het is al weer een paar maanden geleden dat we een korte serie over Sedate Bookings schreven op dit blog. We vertelden toen over onze promo-acties op Eurosonic/Noorderslag. We zijn nu een paar maanden verder en wilden een kleine update geven.

Woody and Paul [die van 5 (!) shows rondom Eurosonic/Noorderslag] hebben een plaat gemaakt die vandaag officieel uitkomt op CD. ‘Rum On Board’ is een album vol zeemansliederen: zwaar weer, drankgebruik, vrouwen, alles komt langs. Dat in de typische lo-fi folk/blues sound van Woody and Paul. Voor de liveshows is de hulp ingeroepen van The Vigilantes, die nu de vaste begeleidingsband vormen.

Voor de release van ‘Rum On Board’ wilden we een speciale presentatie. Samen met de manager van Woody and Paul, Leo Hoeksema van
Royal3, werd een plan gesmeed. Juist op dat moment sloeg de kredietcrisis hard toe en besloten we de onderste laag van de samenleving een steuntje in de rug te geven. Het Labrehuis in Eindhoven leek ons de perfecte plek, een opvanghuis voor dak- en thuislozen. Dus is er vanavond een exclusieve show voor de bezoekers van het opvanghuis, plus een enkele journalist.

Omdat we de rest van de Nederlandse bevolking ook niet over willen slaan hebben we op 27 juni ook een releaseshow in
dB’s in Utrecht. Daar worden Woody and Paul & The Vigilantes gesupport door aanstormend talent Tim Knol [ook een Held. Morgen meer nieuws over hem; hieronder vast een filmpje, gemaakt in onze mooie stad] en komt DJ DNA plaatjes draaien.


Voor andere Sedate Bookings bands gebeurt ook het nodige.
Accelerators hebben hun debuutplaat op 6 maart jl. uitgebracht, die daarna zo snel uitverkocht dat er vrijwel direct een nieuwe persing nodig was. Nu staat er een Europese tour voor de deur. Daarnaast staan ze in het voorprogramma van No Use For A Name in de Melkweg en een aantal keer voor De Heideroosjes en Peter Pan Speedrock in binnen- en buitenland. Verder komt er in september van the Stilettos een nieuwe plaat."

Dank voor de update, Thijs, Jaïr en Gijs. Leuke, opvallende ideeën bedenken, mouwen opstropen en aan de bak: het loont!

Ik ben vandaag onderweg met Kyteman's volledige Hiphop Orkest langs Giel bij 3FM, een (niet meer zo) geheim optreden voor NPS' Radio 6 en vanavond DWDD. Allemaal live te volgen in de kolom hiernaast, rechtstreeks op Twitter en soms via @kytemania's eigen of @MasterSurreal's account. Vanmiddag rond 13.30u hier te halen: Perfect Shuffle 30.

Geen opmerkingen: