26 november 2009

Audiotransparent doet het zo (2)

Regelneef Gijs vervolgt zijn verhaal van vanmorgen, ditmaal over Audiotransparents aanwezigheid en strategie op internet. Een prijs voor wie weet wie de uitvinders van het woord 'regelneef' zijn - niet spieken op Wikipedia of Google!

2. Online
Gijs: "Persoonlijk benadering, ontroering en mensen raken staan ook op internet centraal bij ons. @Bramwillemse heeft een hele mooie site gemaakt met alle mogelijkheden voor connectie en interactie met fans en hun favoriete sociale media. We proberen de communicatie zo centraal en overzichtelijk mogelijk te houden. Maar hier ligt voor ons niet de kern. Waar we vooral op focussen is onze Club AT. (afkorting voor Audiotransparent). Op dit onderdeel van de site proberen we het zo persoonlijk mogelijk te houden. We hebben prijsvragen, verloten kaarten, geven huiskamershows weg, vragen mensen om suggesties voor eventuele covers etc.

Nog een stap persoonlijker wordt het met
onze nieuwsbrief. Daarmee krijg je elke maand een nieuw nummer ter download aangeboden. Echte fans krijgen op deze manier hun eigen muzikale kalender. Over een jaar krijg je van ons het artwork en kun je je eigen Audiotransparent jaar-album samenstellen."

Sterke actie! Nieuwe muziek is nog altijd de hoofdprijs voor muziekliefhebbers en fans, ook in 2009 en ook als die gratis is. 'Gratis' is namelijk niet hetzelfde als 'zonder waarde'. Integendeel.

Over het ter download aanbieden van het hele nieuwe album heeft Audiotransparent nog geen concrete plannen: "Dit is voor ons ondergeschikt aan de interesse van de mensen. Misschien dat je interesse kunt opwekken door het ter download aan te bieden, maar dit is momenteel niet echt ons speerpunt. Wel hebben we onze site zo ingericht dat mensen heel gemakkelijk ons hele oeuvre en aanverwante producten voor zeer vriendelijke prijzen kunnen kopen in onze webshop."

Morgenmiddag vertelt Gijs verder over Audiotransparents samenwerking met anderen. Eerst, vaste prik op vrijdag, een bomvolle aflevering Wilde Ideeën & Nieuwe Muziek.

Reminder: Chekhov guns wordt vanavond gepresenteerd in de Stadsschouwburg in Groningen (zie exclusieve backstage pica hierboven), morgen spelen de 5 heren op LeGuessWho? Ga kijken als je kunt.

3 opmerkingen:

Leon zei

Makkie: Koot & Bie

breun zei

Hè, ben ik net te laat voor het goede antwoord. Tot morgen in de Kargadoor?

Snowstar zei

hoppa, ik bestel het album, de vorige was ook te gek