27 november 2009

Audiotransparent doet het zo (slot)

Gisteren sprak Gijs in 2 afleveringen over de online en offline activiteiten van zijn band Audiotransparent. In de slotaflevering van deze serie focust hij op de positieve effecten van werken met andere mensen en disciplines:

3. Samenwerken
"Spelen in een band is een behoorlijk intense manier van samenwerken. Hier ligt voor mij ook grotendeels het plezier. Wat het vaak nog leuker en vooral bijzonderder maakt is het samenwerken met mensen buiten de band. Dat is mijns inziens ook één van de krachten van Audiotransparent: mensen binden aan onze muziek, ze mee laten denken en hun eigen aandeel in het succes en plezier van de uitvoering geven. Door de jaren heen hebben we succesvol samengewerkt met zeer veel inspirerende mensen voor o.a. artwork van onze CD’s, het regelen van shows, de productie van videoclips, complete live-registraties van shows, extra muzikanten in de studio, goede promotie-adviezen van ondernemers en ga zo maar door. Daar ben ik erg trots op.

Het voordeel van een goede samenwerking is niet alleen het plezier en de wederzijdse inspiratie, maar ook een promotioneel aspect. Vinden mensen het geweldig om met je samen te werken, dan zullen zij anderen op de hoogte brengen van jouw muziek. Een kwestie van verschillende netwerken aan elkaar knopen tot een veel groter netwerk. En de kracht van dit netwerk is dat iedereen er plezier in heeft: er komt (bijna) geen cent bij kijken. Op het moment dat wij de gelegenheid hebben, bieden wij de mensen met wie we samenwerken graag een podium om hun kunsten te vertonen. Een goed voorbeeld is onze nieuwe clip. Geheel belangeloos in elkaar geknutseld door grafisch vormgever
Pieter van Dijken:Dat er onderling in de bandjeswereld ook veel wordt samengewerkt, wordt vaak over het hoofd gezien. Het mooie van muziek maken met gepassioneerde mensen is het feit dat je elkaar kunt inspireren en steunen. Van concurrentie is geen sprake, iedereen gunt elkaar succes omdat er hard en eerlijk wordt gewerkt. Zo maakten we samen met Kim Janssen, LPG en Awkward I de volgende video voor Into The Great Wide Open:Eindresultaat
Gisterenavond knoopten we alle eindjes aan elkaar en presenteerden onze nieuwe CD in de stadsschouwburg in Groningen. Onze hele site en al onze sociale media waren erop gericht om mensen naar deze plek te krijgen (700 zitplaatsen!). De schouwburg is ons ter beschikking gesteld na een goed gesprek met de mensen van De Oosterpoort. We boden expositieruimte aan 2 kunstenaars: Peter Boersma (heeft ook het artwork van onze tweede CD gemaakt) en Anne Wieren (zanger van LPG). De inmiddels internationale helden en goede vrienden van the Black Atlantic deden de support, Sander Trispel verzorgde met 2 andere VJ’s de beelden op 6 bewegende panelen. De hele show werd in HD opgenomen door een professionele filmcrew uit Groningen. Oh ja, en we speelden zelf natuurlijk ook nog. Mochten we ooit een MTV Award winnen dan hebben we in ieder geval een aardige waslijst aan bedankjes.

We spelen met het idee de CD-verkoop bij optredens voortaan te doen volgens inmiddels beproefd recept: betaal wat je er voor over hebt
[net als Silence is Sexy en Most Unpleasant Men]. Dat ligt voor ons geheel in lijn met de waardering en ontroering die we met shows willen losmaken: laten zien dat je er als band hard aan werkt om iets moois neer te zetten!"

Dat is gelukt, Gijs! Dank voor je verhaal, heldere uiteenzetting van jullie visie en het delen van de concrete resultaten. Mooi om te zien en heel herkenbaar voor wat wij doen met Kyteman. Vanavond om 21.45u speelt Audiotransparent in de Kargadoor in Utrecht, ter gelegenheid van LeGuessWho? Tot dan.

3 opmerkingen:

Gijs zei

Hoi Niels, bedankt voor het plaatsen en je commentaar. De schouwburg was fantastisch, ongeveer 350 man binnen, beelden zullen langzaam wel online druppelen en de live-dvd op termijn ook.

misschien tot vanavond in de kargadoor, groeten, Gijs

EHPO zei

Nee, jij bedankt voor een fraaie serie, Gijs. Heel tof. Wellicht tot vanavond inderdaad.

Eclectic downloads zei

Hi Niels, als dank voor je consistent hoogstaande leesvoer heb ik je nog eens extra gelinkt op mijn blog. Aangezien ongeveer 20% van mijn bezoekers uit NL komt zal die ene content-slurpende-snarenplukker annex luchtkastelenmuzikant die zo naar EHPO komt, die link erg waarderen. en we hebben maar mooi Talk Talk weer op de kaart gezet heaupelijk. 2Bserious: ga zo deaur. Truglinken? Amicale schuss.