23 november 2009

Chef’Special & Kaiser Management doen het zo (1)

Aankomende donderdag, 26 november, presenteert Chef’Special hun EP 'Hungry' in het Patronaat in Haarlem. Muzikale gasten zijn Joep “da dupe” Smeenk (Gotcha), Junior (Bob Marley Tribute Band) en kunstenaarscollectief VageGasten, die een shirt ontwierpen. Kaarten gaan snel. Deze week vertellen Arend, Paul, Thomas en Barry van Kaiser Management hoe ze release, marketing en promotie van Chef'Specials EP aanpakken.

Volgens de 4 heren is 'Hungry' "een rauw stuk gekruid vlees, dat gebakken moet worden in je PC of CD-speler". Dat zit dan ook in een bijpassende hoes:

Een beperkte oplage wordt geleverd in speciale vershoudverpakking, de rest komt uit het vriesvak. Zie hier hoe het verpakkingsproces in Polen in z’n werk gaat:


En zo lag-ie afgelopen zaterdag dan ook bij mij in de bus:

De EP is voorzien van een door B'artWorks ontworpen Listen-Rip-Share-logo. Daarmee willen band en management stimuleren dat mensen die Chef’Special leuk vinden, dit aan hun omgeving laten weten. Deze vorm van word-of-mouth marketing is niet nieuw, zeker voor lezers van dit blog, maar daarom niet minder belangrijk. De Kaisers vertellen: "We verwachten met deze rauwe-vleesvervanger niet direct bergen Euro’s binnen te halen. Toch rijzen allerlei vragen over geld, promotie en publicitaire waarde wanneer je zo’n release voorbereidt. Onze keuzes, praktische oplossingen en overwegingen staan centraal in 2 artikelen op EHPO". Daarin kom je onder andere te weten:
  • Hoe je de digitale distributie van je muziek regelt.
  • Voor welk prijsbeleid bij Chef’Special is gekozen. En waarom.
  • Hoe gratis en betaalde content in elkaars verlengde liggen.
  • Dat je niet moet vergeten een afzetmarkt te creëren.
  • Welke rol sociale media daarin spelen.
Morgen meer. Vanmiddag rond 14u worden hier de winnaars bekend gemaakt van de passepartouts voor Le Guess Who?

Geen opmerkingen: