19 november 2009

The Cosmic Carnival doet het zo (3)

Na het Grote Prijs van Nederland 2009-overzicht van vanmorgen vervolgt manager Matthijs van der Ven het verhaal hoe 'zijn' band The Cosmic Carnival zich voorbereidt op die finale:

"Niets is – voor bescheiden jongens als wij – irritanter dan mensen op te moeten roepen op ons te stemmen. Maar als je in de finale van de Grote Prijs van Nederland staat en kans wilt maken de Publieksprijs te winnen, net als in de halve finale, zul je wel moeten. In die halve finale kon er alleen in de zaal gestemd worden, nu speelt ook internet een rol.

De vraag is hoe je dat aanpakt? Droog en saai een mailtje uitsturen naar al je vrienden met de boodschap ‘Je vindt me toch leuk? Stem dan!’, flyeren en posters ophangen, of verzin je er een leuk idee omheen? Wij besloten het laatste te doen. De eerste stappen in ons ‘masterplan’ waren optredens in 2 plaatsen met veel bekenden en vrienden van bekenden. Veel familie van zanger Nick Schuit komt uit en woont op Urk. Nu wil het toeval dat de Urkse band
Wallnoize vorig jaar in de Grote-Prijsfinale speelde, dus een dubbelconcert was zo geregeld. Wallnoize zorgde voor een leuke tent, promotie, kaartverkoop en technici, wij hoefden maar te komen en te spelen.

Wallnoize' aanpak werkte: het concert verkocht uit (± 200 man) en het enthousiaste publiek beloofde met de hand op het hart te zullen stemmen. Ook Wallnoize riep ze nogmaals op te stemmen. De dag erna speelden we voor de tweede keer dit jaar in
La Pipe in Ridderkerk. In het hol van de leeuw, aangezien mede-finalisten The New Shining met hun hoofden op de muur achter het podium zijn geschilderd. Al met al een geslaagd promo-weekend!"

Matthijs en The Cosmic Carnival houden van verrassingen en guerilla-acties: "Vorige week zijn we de 3FM-studio binnen gewandeld om een interview te regelen en Grote-Prijskaartjes weg te geven bij Xnoizz. Rondom de a.s. release van onze EP mogen we de single live komen spelen. Later deze maand spelen we bij een lokaal radiostation in de buurt van Rotterdam. Naast interviews bij 3VOOR12 Rotterdam, 3FM, een gloednieuw blog bij VPRO 3VOOR12 en binnenkort PopUnie blad Speaker (we staan zelfs op de cover) hebben we ook een clip gemaakt." Niet meer dan logisch lijkt me, met Matthijs van Onder Invloed als je manager :-)

Een kleine uitleg is wel geboden, voordat The Cosmic Carnival alle kinderrechtenorganisaties over zich heen krijgt: "Oleijn en Wiese zijn onze knapste en vooral jongste fans. Deze zomer speelden we op een festival in Maassluis en na afloop kwamen 2 leuke meisjes om een CD’tje met handtekening vragen. Onze ego’s waren zo gestreeld dat we ze meteen maar uitnodigden voor het concert met Anne Soldaat en The Starlets in de huiskamer van Nick en Marlies begin vorige maand. Plannen voor een persbericht met als titel ‘Zanger The Cosmic Carnival verdacht van kidnapping’ hebben we overboord gegooid, met het eeuwige geheugen van Google en het selectieve geheugen van mensen in ons achterhoofd. Het is hoe dan ook een grappig (bedoeld) filmpje, dat mensen hopelijk aanzet tot stemmen op ons op de Grote Prijs website." EHPO heeft de primeur:De komende weken zullen nog meer acties volgen, met onder meer de release van The Cosmic Carnivals eerste single ‘Is It Wrong’ begin december. Meer daarover en over de EP-opnamen binnenkort op EHPO.

1 opmerking:

Anoniem zei

heel erg leuk dat jullie ons er ook bij betrokken hebben.
en het filmpje is echt heel leuk geworden.
1 klein dingetje: het zomerterras was in Vlaardingen.
toi toi toi!

groetjes oleijn en wiese!