6 november 2009

Wilde ideeën & nieuwe muziek (40)

Zo goed en zó waar dat ik ermee open: creatief manifest, via Voicst. Lezen. Dan de lopende zaken:


  • Maar z'n praatje van vorig jaar, al eerder op EHPO, was wellicht boeiender:
View more documents from Gerd Leonhard.
  • Indrukwekkend hoe MAE hun muzikale en menselijke ambities combineren op hun site, een soort geïntegreerd platform van verschillende social media ten behoeve van een goed doel. Al zeg ik eerlijk dat het van mij wat overzichtelijker en helderder had gemogen allemaal.
  • Ondertussen in Utrecht: wat een genante bedoening rond Tivoli!
  • Ik geef het toe: ik ben een sucker voor goede popmuziek met een P. En in die categorie komen ze weinig beter dan Blur's Park Life: Alle 16 goed! Dat Meesterwerk is alweer 15 jaar oud en verdient zo'n mooi stuk. Tip van Tim.
  • Onder de noemer Poke 20 is de C64 Orchestra-versie van 'Monty On the Run' voor een remix terug gegeven aan 21 elektronische muzikanten. Alle muzikanten zijn akkoord gegaan met een Creative Commons-licentie, waardoor iedereen vrij is om de remixen te downloaden, kopiëren en door te sturen zolang je de naam van de artiest en licentie erbij vermeld en de nummers niet commercieel gebruikt. Het Ontwerpatelier heeft het beeldmateriaal, aangeleverd door de artiesten, ook geremixt. Het resultaat is een poster die in opgevouwen vorm het CD-hoesje voor een lege CD-r vormt, gezeefdrukt in een oplage van 200 stuks. Bestellen kan hier. De remixen zijn te vinden op alle (torrent) distributiesites, www.oninternet.nl en www.escrec.com. Met dit als resultaat:
  • Poke 20 wordt U aangeboden door ON, evenals Kyteman's Hiphop Orkest. Vanavond rocken we hometown Utrecht, morgenavond De Singel in Antwerpen. Een real-time reportage over de reis, voorbereidingen en het optreden rond middernacht zijn te volgen op de site van De Nachten.
  • Tot slot nog lekker plaatjes kijken, over de toename in digitale muziekverkoop (bron). Er is hoop:

3 opmerkingen:

Hugo Vogel zei

Nee, Oor leest niemand meer. Stelling: zodra bladen op glimmend papier verschijnen, is de creatieve teloorgang daar.

Anoniem zei

poke 20 is wel heel goede manier om een niche onder de aandacht te krijgen, dank voor de tip!

3daysON zei

met 14.000 downloads in 6 dagen blijkt de niche een stuk groter dan door ONs gedacht :-)