13 november 2009

Wilde ideeën & nieuwe muziek (41)

BOEM, daar is er weer 1! Een absolute must-read voor iedere muzikant die serieus verder wil: HIERRR. Via Bob, die eerder al op de proppen kwam met een vergelijkbare blogpost. Lieve mensen, dít is waar het de komende jaren heen gaat voor jou als muzikant, componist, zanger of zangeres. Echt waar. Niet meedoen = niet verder komen; veel mooier kan ik het niet maken. Letter voor letter lezen dus, beide posts.

Dan de rest:

2 opmerkingen:

Unknown zei

En niet alleen een Hiphop-mixtape, maar ook van de categorieën "Singer-Songwriter" en "Rock/Alternative". Op de laatste staan wij ook, uiteraard...

Thomas - Kaiser Management zei

360 graden deals zijn naar mijn weten bij in ieder geval twee van de vier majors alweer verdwenen. In de praktijk bleek het toch niet zo handig om alles zelf te willen doen.
Deals worden nu meer gemaakt op basis van individuele afspraken en (kortlopende) projecten.

Het initiatief daarvoor komt tegenwoordig meer vanuit artiesten, c.q. managers. Uiteraard vergezeld van een sterk artistiek-, marketing- en promotieplan. Op die manier is er meer zicht op, of een bepaalde investering ook daadwerkelijk terugverdient kan worden.

Niet alle majors blijven altijd maar hangen bij oude ideeën. Het is denk ik goed dat artiesten zich realiseren dat ze zelf initiatief kunnen (moeten) nemen bij het vinden van zakelijke partners en financiers. Én dat zij dit doen op basis van realistische ideeën.