23 november 2010

Perfect Monolake (door @DJ_RichEars)

Dit is niet de eerste mix die dj rich-ears maakt in de Perfect-reeks. O.a. Aphex Twin, Orbital, Flying Lotus, Coldcut en Four Tet passeerden de perfecte-revue (op Soundcloud). Hier en nu is Monolake aan de beurt. Onder het artwork de handige bijsluiter door Bob Rusche. Enjoy!

HIER de download (WeTransfer),
HIER de Soundcloud.


"Monolake, vernoemd naar een prachtig zoutmeer in California, is het geesteskind van Robert Henke. Henke is samen met voormalig Monolake partner Gerhard Behles de drijvende kracht achter het muziek software bedrijf Ableton. Solo laat Henke zich voornamelijk zien in ambient-land middels prachtalbums als Signal To Noise en Layering Buddha. Bij alter-ego Monolake wordt de focus meer gericht op de beat, en dat komt in deze mix ook goed naar voren.

Opener
Cern werkt langzaam naar een beat toe en zet de toon voor een zeer afwisselende mix. Je waant je in de deeltjesversneller. Perfect Monolake laat horen hoe divers Henke is in zijn muziek. Dat is namelijk precies wat het spannend maakt, zo zit Watching Clouds van het album Silence uit 2009 ingeklemd tussen twee tracks van Hong Kong uit 1997 en dat past uiterst goed bij elkaar. Toch is het niet alleen de beat die de boventoon voert, er is ook ruimte voor enkele lang uitgesponnen soundscapes. De meeste tijd wordt ingeruimd voor Plankton (uncut-edit), een gratis download van een half uur uit februari 2008. Dit stuk muziek is uniek en zal bij de CD- of LP-koper niet bekend zijn." - Bob Rusche

Morgen rond 11u: Perfect Swans én Perfect LeGuessWho? 2010, prachtfestival in Utrecht!

1 opmerking:

Paul zei

Ben geen hifi-freak, maar dit op een leuke installatie, en je wordt echt meegezogen.