20 april 2012

Perfect Lazy Sunday (according to @antonie)

Een luie zondag, die komt natuurlijk als de slagroom op de taart die je op vrijdag maakt en zaterdag(-avond/nacht) afbakt. Het is nu vrijmi. Genoeg tijd nog om een recept op te zoeken en aan de slag te gaan. Perfect Lazy Sunday ondersteunt je, als je de hele dag op je rug zittend voor je uit nikst (let op: altijd van je af niksen!). En bij deze Perfect ook nog eens heerlijk leesvoer 'd'r bij', want Antonie stelt elke track aan je voor.

Fijne zondag!

HIER (Spotify-only) de Perfect van Antonie.'Zondagmiddag. Kop koffie. Sloffen en trainingsbroek aan. De kids doen een dutje, de vrouw is weg, dus een perfect bankhangmoment. Daar hoor natuurlijk een heerlijke relaxede soundtrack bij. Even bij Niels en Wilbert polsen waar de Perfect Lazy Sunday staat. Blijkt er niet te zijn, wat best raar is; weinig gelegenheden die zo uitnodigen tot een Perfect dan een lome zondagmiddag.
Op verzoek van bovengenoemde heren dus bij deze een poging. Alle tracks vormen de persoonlijke voorkeur van schrijver dezes. Een verontschuldiging vooraf: heel bewust geen jazz gekozen, want te makkelijk inkoppen.


La Femme D'Argent - Air
't Begint. Loom, lang, en laag. Een voortkabbelende rollende bas, een thema-tje wat langzaam zonder haast een klein beetje wordt uitgebouwd. Vertrouw 't de Fransen toe om een soundtrack voor nietsdoen op te stellen. En weer langzaam wegkabbelt. Nog geen enkele reden tot inspanning.

You Left Me In The Dark - Elvis Costello
Strijkers. Pauken. Maar nog steeds heerlijk 'understated'. Alles valt weg. En dan die stem. Romig als boter, beetje vals, beetje hees. En langzaam. Zoals het hoort.

Limit To Your Love - James Blake
Leegte als instrument gebruiken, je moet 't maar kunnen. En een lege zondagmiddag, da's de beste zondagmiddag. James kon niet ontbreken.

Svefn - G - Englar - Sigur Rós
Tsja. Luister maar [precies, red.].

Wonderwall - Ryan Adams
Volgens Noel beter dan zijn origineel. Ik ben geneigd het met hem eens te zijn. Wederom heerlijk leeg. Less is more. Ik begin een trend te ontdekken. Is het al tijd voor een heerlijk speciaalbiertje op de bank? Wellicht een goeie single malt...

Can I Stay - Ray Lamontagne
En we blijven lekker understated bezig. Gitaartje, strijkers, maar wat dit liedje naar ongekende hoogten tilt is de stem van Ome Ray. Ook perfect voor een Perfect Saturdaynight Comedown.

9 Crimes - Damien Rice
Over stemmen gesproken. Dit liedje is natuurlijk voornamelijk Lisa Hannegan, met een bijrol voor Damien.

Brandy Alexander - Feist
We horen een beetje percussie, en iets meer instrumenten. Mag ook wel. Voordat je het weet zit je een dutje op de bank te doen. Wat overigens geheel in lijn zou zijn van een Perfect Lazy Sunday. Dus, nog niet teveel muzikaal geweld. Dank u wel.

Love Is Blindness - U2
Zelfs Edge is hier een beetje op z'n lome zondagmiddags. De solo vanaf 2:20 komt hortend en stotend tot stand. Alsof-ie uit zijn luie stoel gerukt moet worden en af en toe nog te loom is om de hele partij te spelen. Alleen al daarom hoort-ie op deze compilatie.

Norway - Beach House
Wel tijd om een beetje rechterop te gaan zitten. Maar wel met dromerige koortjes die het liedje sieren.

Rainy Days and Mondays - Cracker
Ik weet het, het liedje gaat over een maandag. Maar voor muzikanten zijn de maandag het weekend. Dus eigenlijk hun zondag. Lome koortjes, te lui om zuiver te zingen, perfecte cover.

Vanderlyle Crybaby Geeks - The National
Je denkt toch niet dat we de héle middag naar singer songwriters gaan luisteren?

You And I - Wilco
Beetje meer energie nog. De zondagmiddag begint nu wel zo'n beetje aan z'n eind te lopen. Even een rondje door de kamer dansen met je liefje.

Home - Edward Sharpe & The Magnetic Zeroes
Thuis. De beste plek voor een zondagmiddag.

To The End - Blur
Hijgerige koortjes. Strijkers. Franse overdubs. Een accordeon. En Damon die er heerlijk doorheen zingt. De kater van gisteren werkt nog door in zijn stem. Vlei uw oren neder op dit heerlijke kussen van zondagmiddagnostalgie, gekoppeld aan een schitterende melodie.

One Day Like This - Elbow
Misschien bij uitstek dé band voor op de zondagmiddag. Met het Perfecte Liedje Voor De Zondag. En wát een stem. Om in te lijsten en elke zondag in te verdwijnen.

En dan is het tijd om een heerlijke culinaire maaltijd in elkaar te draaien. Of snel naar de patatboer te fietsen. Een dag als deze verdient wel een beetje verwennerij.

Geen opmerkingen: