2 april 2012

Kwartaalcijfers (13)

De 10 bestgelezen blogposts van het eerste kwartaal van 2012, na de hoofdpagina:
  1. BAM! Trijntje is van de troon gestoten als bestgelezen blogpost ooit op EHPO. Tienmaal bleek scheepsrecht en daarmee is Buffi's analyse Waarom de tekst van Ed Sheeran's 'The A Team' briljant is de nieuwe koploper. Blogles #1: de volhouder wint; hier meer blogtips.
  2. Ook een hit, fier op #2 dit kwartaal, en op #7 in de bestgelezen blogposts allertijden: Triggerfinger, anatomie van een hit, door @Guuzbourg. Mooi verhaal.
  3. Verder in de top 3: Dat en waarom Only Seven Left bij EMI tekende. Niet alleen bij bloggen winnen volhouders. Hopelijk halen huidige single Love Will Lighten The Dark en het tweede album ook de Top 3 straks...
  4. Op zaterdag en zondag plaats ik zelden uitgebreide of sterk inhoudelijke posts. Reden: op die dagen wordt EHPO aanzienlijk slechter bezocht en gelezen dan doordeweeks, zonde om dan mooie content te verspillen. Toch piekt het bezoek soms op zondag, afgelopen kwartaal zelfs tweemaal. De eerste keer: lag het verschil in kijkcijfers tussen Herman Finkers en Hans Teeuwen op zaterdagavond aan inhoud of plaats (discussie verzameld op Storify)?
  5. De tweede keer toen Bob me wees op hoe Prince en zijn Revolution Purple Rain zó briljant speelden dat die live-versie vrijwel integraal op de gelijknamige millionseller belandde. Eenvoudig doorplaatsen, instant bloghit op je vrije zondag!
  6. Startpunt EHPO.
  7. Gelukkig ook weer een Perfect in de Top 10: Atze's muzikale vooruitblik op 2012 ditmaal.
  8. Nogmaals Buffi, die na het succes van Ed de smaak te pakken kreeg en James Blunt's tekst vergeleek met die van Ray LaMontagne.
  9. Je eerste fan is niet Giel Beelen, over het vinden en bereiken van je doelgroep, de kracht van bloggen (ik herken een thema dit kwartaal...), focussen op (potentiële) fans in plaats van de grootste groep luisteraars of kijkers. Leerzaam, met veel links naar ander interessant leesvoer.
  10. Bram bracht fraai in beeld hoe hits in elkaar zitten, met een retweet van Gotye als beloning en daarmee opnieuw een bloghit.
Net buiten de Top 10 gevallen: die prachtserie van Vanderbuyst.

Dat ziet er zo uit:Dank voor het lezen, volgen, doorplaatsen, RT-en, zuchten, steunen en reageren!

Geen opmerkingen: