18 februari 2009

Back To School

Niet alleen op dit blog steek je wat op, Muziekcentrum Nederland (MCN) helpt ook. Volgende week woensdag geven ze een inleiding over auteursrecht en BUMA/STEMRA, exact een maand later over naburig recht en SENA. Hoe zit dat nou met auteursrecht en met naburig recht? Wanneer is een werk of een opname beschermd? Hoe werkt BUMA/STEMRA? En hoe gaat dat met internet en Europa? Kom naar MCN:
 
woensdag 25 februari 2009
Inleiding auteursrecht / BUMA/STEMRA
Je krijgt een inleiding in de auteurswet, je leert wanneer muziek beschermd is en hoe BUMA werkt. Met aandacht voor de laatste ontwikkelingen op internet.
 
woensdag 25 maart 2009
Inleiding naburig recht / SENA
Een inleiding in deze wet en hoe verdiend wordt aan het gebruik van opnamen. Ook leer je hoe het zit met portretrecht, verzilverbare populariteit etc. Een medewerker van SENA legt uit hoe zij te werk gaan.

Beide cursusmiddagen worden verzorgd door de specialisten van De Gier | Stam & Advocaten, in samenwerking met medewerkers van BUMA/STEMRA resp. SENA. Bekijk op de MCN-website het complete overzicht van cursussen en muziekcafés en meld je aan met het webformulier. Nog vragen? Mail dan naar ewout@mcn.nl. Geen tijd, zin of aan huis gekluisterd? Lees dan deze serie op dit blog (onderaan beginnen) en je bent ook bij.

Nog een leuke + een interessante tip: vakantie-lectuur voor muziekfreaks (dank voor de tip, Marinus. Die van The Smiths staat al in mijn kast) + een on-line label voor muzikanten die het graag zelf én goed doen (dank voor de tip, Joost).

Geen opmerkingen: