5 februari 2009

Sedate Bookings doet het zo (4)

Het Noorderslag-weekend is dé mogelijkheid om bands te promoten aan het begin van ieder jaar. "Dus wilden we Woody & Paul [fraaie site] en Accelerators [indrukwekkende lijst optredens!] zeker in Groningen hebben", zegt Jair van Sedate Bookings stellig. "Hoewel we er hard aan hebben getrokken, lukte het niet om in de reguliere programmering opgenomen te worden. Gelukkig gebeurt er naast Eurosonic en Noorderslag genoeg in Groningen. Dus speelden zowel Woody & Paul als Accelerators op Altersonic in Café Tramps. Via Altersonic regelden we voor Woody & Paul ook 2 lunchshows in De 3 Gezusters. Verder regelden we een in-store optreden in de Coffee Company (met dank aan de buren, Plato). Het weekend sloten Woody & Paul en Accelerators samen af met een show in de ORKZ-Bar. ORKZ is een klein podium in een oud ziekenhuis dat anti-kraak wordt bewoond door studenten en ander tuig. De ideale omgeving voor een mooi stukje rock ‘n’ roll!"

Jair vertelt dat er ook nog het plan was om met een oude Volvo Amazone en een kleine geluidsset de stad door te rijden en op goede plekken guerrilla-gigs te geven. Het plan liep stuk omdat de auto het niet meer deed... Maar duidelijk is: met creativiteit, inzet en doorzettingsvermogen boek (book?) je resultaat!

Maar dan? Wat doe je als er zo'n flink rijtje optredens staat in Groningen? Jair: "We hebben flyers gemaakt die we on- en off-line hebben verspreid. Het streetteam van Rock ’n’ Roll Highschool heeft een groot deel van deze flyers in Groningen verspreid, de rest hebben wij en de bands uitgedeeld, bijvoorbeeld na afloop van andere shows."

Die flyer had wat mij betreft wat strakker en duidelijker gemogen - ik snap er eerlijk gezegd geen hol van - maar een kniesoor die daar op let... "Wat ook erg effectief bleek: mensen die jou spammen met uitnodigingen voor feestjes (lees: Vice) terugmailen en vragen of zij dan ook op jouw feestje komen. Woody van Paul maakt regelmatig een soort digitale krant, de Woody & Paul Chronicles [vergelijkbaar met de uitstraling van hun site]. Voor het Noorderslag-weekend had Woody ook weer een Chronicle gemaakt; deze hebben we als nieuwsbrief naar veel mensen gestuurd. En soms heb je gewoon geluk, bijvoorbeeld als Accelerators willekeurig mensen Café Tramps in slepen. Als daar de programmeur van Patronaat tussen zit, staat er zomaar weer een show op 23 april!"

Hoewel het reguliere Noorderslag-programma niet werd gehaald, werd het dus toch een erg druk weekend voro Sedate. Met 7 shows voor 2 bands, plus de nodige promotie, waren Jair, Gijs en Thijs dik tevreden. Vanmiddag als afsluiting van deze serie nog 2 laatste voorbeelden uit de Sedate-stal.

Geen opmerkingen: