9 september 2010

En dan is er ook nog het @Intrubate festival! Wacht, wat? ...Intrubate?

“Dat Incubate, waar het gisteren op het EHPO blog over ging, daar hebben we wel eens van gehoord, maar wat is dat Intrubate dat ik ook overal zie staan? Ze gebruiken een soortgelijk logo, de website lijkt met pen overgetrokken en hun programma is minstens zo vet. Hoe zit dat nou eigenlijk?”
Henk & Ingrid, via Facebook

@intrubate: "Regelmatig krijgen wij deze vraag gesteld. Mensen mailen ons in totale verwarring om te vragen of zij nou langzaam gek aan het worden zijn of dat Incubate last begint te krijgen van een meervoudig persoonlijkheidssyndroom? Ons antwoord is dat het waarschijnlijk een combinatie van beide is. In een wereld waar niet alleen mensen van een ander stukje aarde maar zelfs DVD’s illegaal kunnen zijn is het soms moeilijk om zeker te weten of je nu met een leuk nieuw initiatief te maken hebt of met een ordinaire oplichtingstruc. Graag brengen wij het vertrouwen in de mensheid terug: Intrubate is allesbehalve oplichterij, maar een leuk nieuw initiatief. Een initiatief dat kon ontstaan omdat Incubate al zo’n bijzonder festival is. Intrubate is niets minder dan een ‘remix’ van het complete Incubate festival. Niet zozeer een festival binnen een festival maar eerder een festival vanuit een festival.
Intrubate is een op zichzelf staand festival dat elementen van het Incubate festival gebruikt en er iets nieuws van maakt. Kunstenaars die eerder deelnamen aan het Incubate festival wordt bijvoorbeeld gevraagd herinterpretaties van eigen werk te maken. Ook maken kunstenaars die betrokken zijn bij Incubate een ‘remix’ van andermans werk. Daarnaast zijn er natuurlijk een hoop independent artists, muzikanten en performers die doen wat zij denken dat goed is en die door ons uitgenodigd zijn omdat wij als organisatie vinden dat ze interessante kunst maken. Evenals Incubate wil Intrubate deelnemen aan de discussie omtrent piraterij en daarom zal ook bij Intrubate een Pirate Conference gehouden worden. Hier is ruimte voor discussie en inbreng van deskundigen als ICT-jurist Arnoud Engelfriet. Op die manier vult Intrubate de Pirate Conference van Incubate eerder die dag aan. Niet alleen gevestigde deskundologen kunnen echter hun stem laten horen, Intrubate is uiteraard bereikbaar via verschillende social media als Facebook en heeft een eigen weblog. Kijk op www.intrubate.org voor meer informatie over het programma, de kunstenaars en praktische informatie."

Intrubate festival: 17, 18 en 19 september a.s., Zwijssenpand/perron 58 Tilburg. Tickets: €3 p/dag, €6 voor een weekendticket.

Zo, dat was het derde en laatste feestje van vandaag.

Geen opmerkingen: